RWE u Capraškoj otvorio punionicu vozila

Tvrtka RWE, jedan od vodećih opskrbljivača električnom energijom i plinom u Hrvatskoj, otvorila je svoju prvu javnu punionicu električnih vozila. Punionica je otvorena u neposrednoj blizini poslovnog sjedišta RWE-a u Capraškoj ulici 6 u Zagrebu.

Punionica omogućuje istovremeno punjenje dvaju električnih automobila. Izlazna snaga punionice je 11 kW (trofazni priključak), dok je prosječno vrijeme punjenja baterije oko dva sata. Proizvođač punionice je RWE Effizienz, njemačka tvrtka koja razvija inovativna energetska rješenja, a specijalizirana je, među ostalim, i za elektromobilnost. Dio je europske energetske kompanije RWE International SE, kao i RWE Hrvatska. Model punionice koji je instaliran u Zagrebu idealan je za gradove i lokalne sredine, distributere automobila, tvrtke koje imaju velike vozne parkove, hotele, benzinske crpke, javne garaže i slične prostore, kažu u RWE-u.

Prvi korisnici punionice bili su RWE-ov službeni električni Volkswagen Golf i hibridni Mitsubishi Outlander, koji je službeno vozilo 4. utrke solarnih automobila SOELA, koja će se 10. i 11. lipnja održati u Sisku, a čiji je generalni sponzor ove godine upravo RWE.