RWE predstavio novu uslugu, specijaliziranu za umirovljenike

Povodom druge godišnjice ulaska na tržište opskrbe električnom energijom, tvrtka RWE Energija, drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, predstavila je danas u dvorani Adriatic zagrebačkog hotela International, novi proizvod “RWE Umirovljenik”. Predsjednik Uprave RWE Hrvatske tom je prilikom naglasio kako je RWE posvećen savjetovanju nacionalnih tvrtki u prilagodbi strategijama Europske unije, ali nije otklonio niti mogućnost ulaska u HEP kao strateškog partnera. 

Proizvod je namijenjen hrvatskim umirovljenicima. Njime RWE osigurava jedinstveni paket usluga koji svim umirovljenicima nudi pet posto povoljniju električnu energiju u odnosu na univerzalnu uslugu te nekoliko pogodnosti prilagođenih osobama starije životne dobi. koje su za njih potpuno besplatne, poput usluge majstora za popravke i hitne intervencije u kući koji je dostupan 24 sata dnevno i dolazi na intervenciju u roku od jednog sata. Nadalje, RWE će umirovljenicima pokloniti besplatne liječničke savjete te subvencioniranje smještaja u slučaju bolničkih pretraga izvan mjesta prebivanja.

“Razvijanjem ovakve tarife, u suradnji s uglednom njemačkom osiguravajućom kućom Ergo osiguranje, željeli smo pokazati našu brigu za najosjetljiviji dio građana. U konačnici, godišnje uštede na ovom paketu usluga bit će značajne . Naime, prosječni hrvatski umirovljenik plaća oko tisuću kuna godišnje za električnu energiju. U slučaju potrebe za nekom intervencijom u domaćinstvu, umirovljenik će uštedjeti cijeli taj iznos”, kazao je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Sažimajući prve dvije godine poslovanja u Hrvatskoj, poslovne rezultate RWE-a komentirao je i Kar Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske: “S više od sto tisuće korisnika u Hrvatskoj, RWE trenutno drži oko osam posto udjela na hrvatskom tržištu opskrbe električnom energijom te vjerujemo kako ćemo do kraja iduće godine ostvariti cilj od deset posto tržišta. Kontinuirano rastemo i na slovenskom tržištu električne energije, na koje smo ušli u proljeće ove godine. Hrvatski i slovenski korisnici dio su mreže od 24 milijuna zadovoljnih korisnika RWE-a diljem Europe”, istaknuo je Kraus.

Strateški cilj RWE-a u jugoistočnoj Europi, kao što je Kraus ukazao, je postati jedna od najvećih regionalnih energetskih tvrtki. “Želimo stvoriti strateška partnerstva s nacionalnim tvrtkama. Vjerujemo da je RWE dobar partner, jer smo financijski snažni, s velikim mogućnostima za velika ulaganja, potrebna kako bi se regionalna tržišta prilagodila EU direktivama i energetskoj strategiji Europske unije. Posjedujemo veliko iskustvo za dovršetak energetske tranzicije i uvođenje novih zelenih trendova. Također, mi smo tvrtka koja djeluje lokalno na svakom tržištu. U partnerstvima naglasak stavljamo na sve aspekte energetskog lanca vrijednosti, od decentraliziranje proizvodnje energije preko distribucijske mreže do maloprodaje. Vjerujem da su to sve dobri razlozi za partnerstvo s RWE-om”, izložio je Kraus.

Kao dobar primjer uspješnog partnerstva Kraus navodi dugoročno partnerstvo s HEP-om, donedavno u Plominu, a sada u novoj, zajedničkoj tvrtki Novenberg. “Zajedno s HEP-om namjeravamo razvijati projekte decentraliziranih izvora energije u Hrvatskoj i na ostalim tržištima jugoistočne Europe. Zahvaljujući bogatom iskustvu RWE Grupe diljem svijeta, uloga RWE-a će biti strateško savjetovanje. No, otvoreni smo za investicije”, rekao je predsjednik Uprave RWE Hrvatske.

Na novinarsko pitanje o mogućnosti investiranja u nacionalnu kompaniju objasnio je kako u sistem IPO-a, koji će slijedeća vlast morati pripremiti, zasigurno neće ulaziti jer je taj sustav namijenjen građanstvu, no kako su svakako zainteresirani za ulazak u strateško partnerstvo s HEP-om.

You may also like