Home Europska unija Ruža Tomašić: Izbjeglice treba primiti kao goste

Ruža Tomašić: Izbjeglice treba primiti kao goste

by admin

Izbjegličku krizu u Europi za Dnevnik N1 Televizije komentirala je zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić.

“Savez europskih reformista ima udrugu koja pomaže unesrećenima. Što se tiče Europe, nema otvorene granice jer nema novca ni infrastrukture da zbrinemo sve izbjeglice. Ne možemo sve primiti, ali one koje primimo moramo im dati život dostojan čovjeka. To nisu divljaci, tu ima puno djece koja su ostala bez roditelja”, naglasila je Tomašić.

Što treba učiniti Hrvatska, koliko izbjeglica može primiti i gdje? “Naše službe se još nisu sastale i naša Vlada se još nije sastala. Ja predlažem vojne objekte, koji su prazni, ne možete izbjeglice smjestiti u centar grada dok niste provjerili koga to točno imate. Morate ih nadzirati dok ne provjerite tko je sve među tim ljudima”.

Smatrate li da bi i izbjeglice također u Hrvatskoj trebali primiti kao goste? “Ja bih se prema njima odnosila kao i prema svima drugima – gospodo, ovo je Hrvatska i morate živjeti po hrvatskim zakonima”.

Ja ne mislim da će nama doći toliko izbjeglica, ne smijemo ih primiti na način da im samo damo novac i pravimo se da ih više ne vidimo. Moramo se angažirati, kao što su se drugi angažirali za nas u vrijeme rata”

Related Posts