Ruža Tomašić: Birajte pametne i poštene

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić pozvala je birače da na predstojećim parlamentarnim izborima biraju poštene ljude, a ne one koji varaju i lažu. “Birajte one koji su svojim radom i poštenjem dokazali da im je Hrvatska na prvome mjestu i koji će pokazati da se politika može voditi i pošteno“, rekla je Tomašiću u Splitu u ponedjeljak navečer na izbornome zboru splitske i županijske organizacije HKS-a.

Po njezinim riječima “do sada su sve vlade u Hrvatskoj radile ono što je odgovaralo njima i njihovu članstvu, a ne hrvatskome narodu” pa zato, dodala je, “i imamo u hrvatskim vladama i ovoj sada i onima ranije toliko uhljeba”. “Biramo ljude koji nam godinama lažu i koji nas varaju, ali pred izbore izgovore desetak lijepih riječi i mi padamo na te riječi i ponovno ih zaokružujemo. Nakon toga iste te ljude psujemo i vičemo na njih kako ništa ne valjaju, ali tko je doveo te ljude na vlast – marsovci?”, zapitala je Tomašić. Na pitanje je i odgovorila upitnom konstatacijom – zar nismo mi zaokružili (na izborima) te ljude – te poručila kako je odgovornost i na nama”.

Ocijenila je da birači moraju razmisliti koga biraju u parlament i tko će sjediti u Vladi. Predsjednica HKS-a pozvala je da se na sljedećim izborima “zasuču rukavi” tako da ne budu izabrani oni koji su, kako je rekla, “25 godina u vlasti ili pri vlasti, a bolju budućnost osigurali su samo svojim prijateljima, ali ne i hrvatskome narodu”. “Zamislite sva ova državna poduzeća – Hrvatske vode, Hrvatske ceste, HEP, da tamo ne kradu i da se u tim poduzećima radi pošteno i za boljitak tih poduzeća, a kroz njih i u korist hrvatskoga naroda – zamislite koliki bi proračun bio. Nemojmo zaboraviti hrvatski proračun nadoknađuje sve te gubitke koji su otišli iz tih poduzeća, a to nadoknađujemo mi iz naših džepova“, rekla je Tomašić

Na izbornome zboru za predsjednika splitske gradske organizacije HKS-a izabran je Jurica Batarelo, a za predsjednika županijske splitsko-dalmatinske organizacije HKS-a Marijana Trogrlić.

You may also like