Home Geopolitika Ruski veleposlanik u Ankari umro od posljedica atentata

Ruski veleposlanik u Ankari umro od posljedica atentata

by Agencije

Ruski veleposlanik u Turskoj ranjen u ponedjeljak u oružanom napadu u Ankari umro je od zadobivenih ozljeda, prenmijele su agencije. Andrej Karlov ranjen je kada je muškarac otvorio vatru pucajući na njega dok je razgledao izložbu u turskoj prijestolnici, prenijeli su mediji.

Prevezen je u bolnicu, a još je nekoliko ljudi ranjeno u napadu nepoznatog počinitelja, javile su televizje NTV i CNN. Prema ruskoj televiziji veleposlanik je bio na izložbi “Rusija u očima Turaka”. Videosnimka prikazuju kako Karlov drži govor kada su odjeknuli pucnji.

Kamera se potom okrenula i snimila muškarca u odijelu i kravati kako maše pištoljem i izvikuje islamističku frazu “Allahu Akbar” (Bog je velik) i “ne zaboravi Alep”. Zasad su nepoznati motivi napadača koji nije identificiran. Prema nekim medijima, u galeriju je ušao pomoću policijske iskaznice.

Napad se dogodio nakon dana prosvjeda u Turskoj zbog uloge Rusije u Siriji, iako sada službena Moskva i Ankara surađuju kako bi se provela evakuacija civila iz Alepa. Napad se dogodio u velikom izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući rusku.

Related Posts