Ruske benzinske postaje počinju primati kriptovalutu

Inovacije u plaćenju
Naftna i plinska tvrtka Nordgaz Trading je prva u Rusiji koja će na svojim benzinskim postajama početi prodavati gorivo za kriptovalutu.

Prema CoinFoxu, tvrtka je potpisala memorandum o suradnji s tvrtkom Fin Foundation, koja za benzin na benzinskim postajama u Južnoj Koreji također prima posebnu kriptovalutu.

Prema poduzeću, kriptovaluta nije zamjena za klasični način plaćanja, već je samo prikladna alternativa. Uprava Nordgas Tradinga vjeruje da će tako privući nove kupce i da će vlasnici kriptovaluta njima plaćati benzin. “U Rusiji postoji ogromna kriptozajednica. Teško nam je konkurirati takvim divovima kao što su Rosneft, Shell ili BP. Mi smo mlada tvrtka i suradnju s kripto-projektom smatramo našom konkurentskom prednošću”, kaže generalni direktor Nordgaza Tradinga, Pjotr Zinčenko.

Fin Foundation ima glavnu kriptovalutu u svom sustavu, a to je Fin Token. Može se zamijeniti za druge kriptovalute na korejskom Bitsonic Exchangeu ili u mobilnom novčaniku ImToken. Fin Token vam omogućava da platite gorivo i pri tom dobijete popust.

Ruska kompanija će se u dogovoru s Fin Foundationom pružiti onima koji benzin plaćaju žetonima. Osim toga, tvrtka Fin Foundation je nabavila nekoliko kripto-bankomata i planira ih instalirati na partnerskim benzinskim postajama u Rusiji. Dakle, ako je vlasnik kriptovalute ostao bez gotovine, ali još uvijek ima žetone neke od digitalnih valuta, moći će ih promijeniti u rublje na benzinskim postajama.

You may also like