Rusija gađala ciljeve u Siriji sa podmornice

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je u utorak da je ruska vojska gađala ciljeve u Siriji krstarećim raketama koje su prvi put ispaljene s podmornice u Sredozemnome moru.

“Upotrijebili smo krstareće rakete Kalibar s podmornice Rostov na Donu u Sredozemnome moru”, rekao je ministar, a prenijele su ruske novinske agencije. Dodao je da su mete napada bila “dva teroristička položaja” blizu Rake, baze džihadističke skupine Islamske države u Siriji. “Svi ciljevi su uništeni”, rekao je Šojgu, dodavši da su gađani naftna infrastruktura, skladišta streljiva i tvornica granata. “Krstareće rakete Kalibar još jednom su se pokazale djelotvorne na velikim udaljenostima”, istaknuo je.

Moskva ovim napadima s podmornice proširuje svoje vojne mogućnosti u sirijskom ratu. U ranijim bombardiranjima su krstareće rakete istog tipa ispaljivane na mete u Siriji s ratnih brodova u Kaspijskome moru. Ruski borbeni zrakoplovi izveli su u zadnja tri dana 600 letova i uništili 300 ciljeva, priopćilo je ministarstvo obrane.

You may also like