Rusija će samostalno dovršiti izgradnju Sjevernog toka 2

Poručio Miller
Rusija će samostalno dovršiti gradnju plinovoda Sjeverni tok 2 jer ne postoje tehnološke prepreke koje bi zahtijevale inozemnu pomoć, izjavio je izvršni direktor Gazproma Aleksej Miller u razgovoru na televizijskom kanalu Rusija-1.

“Tehnološki rizici riješeni su u našim postrojenjima i stoga će Sjeverni tok 2 biti završen. To će trajati malo dulje, ali ne postoje tehnološke prepreke kako bismo to učinili”, rekao je Miller, javlja ruska novinska agencija TASS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je izjavio kako očekuje da će taj plinovod biti završen najkasnije početkom 2021. godine.

Od početka godine Jordan uvozi plin iz Izraela. Riječ je o prirodnom plinu s polja Leviathan u izraelskim vodama istočnog dijela Sredozemnog mora. U prvoj fazi, riječ je o ‘eksperimentalnom uvozu’ i ona bi trebala trajati tri mjeseca, izvijestila je jordanska energetska tvrtka Nepco. Kako bi se izbjegla bilo kakva protivljenja raznoraznih političkih skupina u obje zemlje, naglašeno je da se isključivo radi o ugovoru koji su sklopile privatne tvrtke, a ne države, objavila je talijanska novinska agencija ANSAmed.

You may also like

0 comments