Home Geopolitika Rusi u borbi za Palmiru izgubili 21 borca

Rusi u borbi za Palmiru izgubili 21 borca

by Agencije

Broj poginulih ruskih boraca u Siriji u intenzivnim borbama za Palmiru sada iznosi 21, po podacima koje je prikupio Reuters, nakon što su se pojavile informacije o smrti trojice vojnih plaćenika.

Reutersova bilanca za razdoblje od 29. siječnja do kraja ožujka više je nego četiri puta veća od službenih podataka ruskog ministarstva obrane po kojem su poginula petorica ruskih vojnika. Ruske snage pomažu sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu u ratu protiv pobunjenika i militanata.

Reuters je prošli mjesec objavio, na osnovi razgovora s prijateljima i rodbinom poginulih, društvenih medija i pogrebnika, da je od kraja siječnja do kraja ožujka poginulo 18 ruskih vojnika Od tada, pojavili su se podaci o još trojici poginulih – Alekseju Safonovu, Vladimiru Pluzinskiju i Mihailu Nefedovu, koji su bili vojni plaćenici a ne regularni vojnici.

Osim regularnih vojnika, Rusija u Siriji angažira i privatne plaćene snage. Oni imaju civilni status, službeno, ali su često umirovljeni veterani s iskustvom u borbama. Moskva to službeno ne priznaje i ne objavljuje podatke o žrtvama u njihovim redovima. Službeni ruski podaci govore da je u Siriji od početka intervencije 2015. poginulo 30 vojnika, ali je ta brojka vjerojatno bitno viša jer je su ti podaci po ruskom zakonu državna tajna.

Related Posts