RTBF: Indetificirana dvojica od trojice napadača na Bruxelles

Dvojica bombaša samoubojica koji su aktivirali eksploziv u bruxelleskoj zračnoj luci identificirani su: riječ je o braći El Bakravi, koja su od prije poznata policiji, javlja belgijska frankofona televizija RTBF pozivajući se na policijske izvore.

Ta informacija još nije službeno potvrđena. Braća Kalid i Brahim El Bakravi otprije su poznata policiji, ali zbog kriminala, a ne terorizma.

Braća EL Bakravi su prema tim informacijama dvojica muškaraca odjevena u crno koji se vide na snimci sigurnosnih kamera u bruxelleskoj zračnoj luci prije eksplozija. Treći muškarac u bijeloj jakni i sa šeširom na glavi, koji je u bijegu, navodno je Nadžim Lakravi, 24-godišnjak koji je sudjelovao u terorističkim napadima u Parizu u studenome prošle godine.

Jedan od braće Kalid unajmio je pod lažnim imenom stanu u općini Forest, iz kojeg je prije nekoliko dana pucano na policiju kada je došla obaviti pretres. Kalid je navodno unajmio i skrovište u gradu Charleroi, u kojem su pripremani teroristički napadi u Parizu, 13. studenoga prošle godine.

Ovo otkriće, ako bude potvrđeno, govori o izravnoj vezi pariških atentata s napadima u Bruxellesu, kao i s pucnjavom u Forestu koja je prethodila uhićenju Salaha Abdeslama, jednog od sudionika napada u Parizu.

You may also like