Home Hrvatska Romano Bolković: Reinerov je grijeh taština

Romano Bolković: Reinerov je grijeh taština

by Energypress.net

Dvije stotine tisuća Hrvata, tog napaćenog naroda koji vapi za reformama jer stenje pod endemičnom desetljetnom recesijom koja zemlju tjera u stečaj, u kilometarskim kolonama gmiže svoj život ocrtati na vječnom fonu Alpa, i jedino sto se u glavama tih vlasnika stanova otkupljenih za 20 000 maraka, apartmana na Viru ilegalno sagrađenih pa budzašto legaliziranih, kleti po Zagorju u kojima s otvorenim bolovanjem krstite mosteka, jest zakaj nas akademik pod rotirkama pretiče?

Ne, ne jebe vas to sto predsjednik Sabora odlazi za skijanje iako je netom stupio na dužnost, ne jebe vas ni promjena imena Sabora, ništa zapravo vas toliko ne smeta koliko okolnost da vas je mimoišao pod rotirkama, a vi ste gmizali u svojim leasinzima put skijanja na koje se i ove godine ponijela tradicionalna sarmica, piše Romano Bolković na svom Facebook profilu.

A kaj je trebao? Pa on je predsjednik Sabora, a vi ste kumeki. On je štićena osoba, a vi ste pizdin dim: mjesec i pol zajebavali su vas Tri P vise nego vuk tri praščica, a vi se uspoređujete s Reinerom? Stvarno ste licemjeri. Kako bi Reiner trebao ici na skijanje? Kao vi, s tupperware-posudama prepunim puničinih nakuhavanja, e da bi se provelo sedam dana Kreischberga?
Ma idite mi u mp3 i vi i vaši prigovori: šutite i kotrljajte se niz te jebene padine i molite Boga da i to možete.

Dejan Jović ima zanimljivu primjedbu: on misli da bi prelazak na Maloj Bregani rijesio stvar, to jest da je REINEROV grijeh taština, pokazivanje novostečene moći, a ne činjenica zlorabe državnoga proračuna u osobne svrhe, kao sto to misli raja.

Imam samo jedan, ali supstancijalni prigovor Dejanovoj opasci: Da je tako i dogovoreno, skandal bi bio to veći, jer bi ionako naša murija, koja takve dogovore za par sto eura odmah denuncira novinarima – ne govorim napamet, štoviše, govorim iz iskustva stvarnoga slučaja dogovora koji je bio istom izdan s državne razine, iako se radilo o silno osjetljivoj stvari! – ili se u ime političkih poena druka drugu stranu.

Da se prešlo na Malu Breganu, koja nije manje zakrčena, da i to Dejanu kažemo, NOVINARI bi već pošlihtani čekali jer bi imali javku u trenu kad bi osiguranje odlučilo promijeniti smjer, skandal bi bio dvostruk jer bi izbor prelaza svjedočio o SVIJESTI akademika Reinera o neugodnosti situacije, dakle o potrebi da se ona izbjegne ili zataška, i ništa se pod milim Bogom tu ne bi promijenilo osim nagore. Da ne velim da je je ova primjedba supstancijalno nevažna, nego se tiče tek medijskog make-upa. Ako mi se ne odgovori da je danas politika medijski posredovana do te mjere da govori isključivo jezikom PR-a i medija, pa i nema svoj. Ako je tako, nema potrebe za Reinerom i Jovićem: neka vlada Braun a tumači ga Macan.

*Autor je Romano Bolković, kolumnist Jutarnjeg lista i voditelj na Jabuka TV

DODATAK AFERI ROTIRKEDEJAN JOVIC ima zanimljivu primjedbu: on misli da bi prelazak na Maloj Bregani rjesio stvar, to…

Posted by Romano Bolković on 3. siječnja 2016

Related Posts