Rodno osvještena stipendija u naftnoj i plinskoj industriji

MOL Grupa, vodeća međunarodna naftna i plinska kompanija, sa sjedištem u Budimpešti, pokreće novi razvojni program za studentice koje su u procesu stjecanja diplome u područjima geoznanosti, naftnog inženjeringa, kemije, petrokemije i drugih studija iz područja znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike (STEM).

S ciljem osnaživanja mladih žena kako bi postale budući vođe i utjecale na naftnu i plinsku industriju, MOL Grupa poziva studentice s 27 odabranih sveučilišta i fakulterta u šest zemalja da se prijave za FEMMe stipendije putem stranice  do 10. studenoga 2016. Odabrane istaknute studentice primit će jednogodišnju stipendiju u iznosu 5.000 EUR, subvenciju za putovanje i sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji nafte i plina te priliku da posjete lokacije MOL Grupe i vide rad naftne i plinske industrije u praksi.

Nakon završetka studija, primateljice stipendije imaju priliku i postati dio MOL Grupe sukladno projektima i poslovnim potrebama kompanije. „FEMMe nudi talentiranim studenticama mogućnost da razviju svoje vještine, prošire svoje znanje o naftnoj i plinskoj industriji i ostvare svoj stvarni potencijal. U MOL Grupi smo posvećeni osnaživanju kulture raznolikosti podržavanjem okruženja koje omogućava našoj globalnoj radnoj snazi različitih pozadina, iskustava i ideja da doprinosi zajednički rezultatima bez ograničenja. Prilike za žene da se istaknu kao vođe moraju biti jednake onima koje su dostupne muškarcima u industriji, a mi to moramo dati do znanja ženskim talentima. Veće kompanije moraju pokazati put privlačeći ih u svoju radnu snagu i ulažući u njihove vještine. To će nam pomoći da razvijemo ženske zagovornike sljedeće generacije i umanjimo učinak umirovljenja vrhunskih stručnjaka iz područja nafte i plina“, izjavila je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica MOL Grupe za ljudske resurse.

MOL Grupa poziva redovne studentice odabranih fakulteta iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Italije, Rusije i Pakistana da se prijave kako bi osvojile jednu od tri FEMMe stipendije. Pobjednice će stipenciju moći iskoristiti za pomoć u ostvarenju svojih ambicija, razvoju znanja i vještina te pripremi da zauzmu svoje mjesto u naftnoj i plinskoj industriji

You may also like

0 comments