Robert Ježić i dalje inzistira kako je novac Sanaderov

Hrvatskog poduzetnika Roberta Ježića dva su uzastopna dana ispitivala dva američka odvjetnička tima u Zürichu u sklopu arbitražnog spora između mađarskog MOL-a i Republike Hrvatske, objavio je portal Telegram.hr, navodeći da se ključni svjedok protiv Ive Sanadera svojevoljno podvrgnuo ispitivanju 3. i 4. svibnja u glavnom švicarskom gradu gdje se liječi od karcinoma.

Ježić je odgovarao na pitanja o okolnostima isplate mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu, o čemu je svjedočio i u procesu na Županijskom sudu u Zagrebu te je ponovio raniju tvrdnju – MOL je uplatio novac za Sanadera na račun švicarskih tvrtki koje je imao u vlasništvu. Telegram ističe da su ispitivanja trajala punih osam sati od 9 ujutro do 17 sati popodne oba dana o čemu je sastavljen i transkript na 120 stranica.

Odgovarao je, tvrdi portal, na pitanja dva američka odvjetnička tima, iz Patton&Boggsa, uključujući odvjetnika Luku Mišetića, koji zastupaju Hrvatsku u arbitražnom sporu protiv MOL-a te odvjetnika tvrtke Weil, Gotshal & Manges, pravnih zastupnika mađarske strane. Ježićevom svjedočenju prisustvovao je i predsjednik arbitražnog vijeća pri UNCITRAL-u, Neil Kaplan.

You may also like