Rittal Hrvatska slavi deset godina poslovanja u Hrvatskoj

Kompanija Rittal Hrvatska, vodeća kompanija u segmentu elektroinženjeringa, industrijske automatike i IT-ja obilježava danas 10 godina uspješnog poslovanja na domaćem tržištu s ostvarenih više od 30 milijuna kuna prihoda u 2015. godini. Riječ je o podružnici Rittal International grupe, dijelu holding društva Friedhelm Loh grupe koje je vodeći svjetski proizvođač tehnologije kućišta i razvodnih ormara, specijalizirane klimatizacije, opreme za informatičku tehnologiju, sigurnosnih rješenja za IT tehnologiju, kao i softvera i usluga vezano uz navedeno.

Rittal se u regiji strateški pozicionira preko svog hrvatskog ureda u Zagrebu te planira daljnji rast i razvoj svojih kapaciteta baziran na zapošljavanju lokalnih stručnjaka. Rittal Hrvatska trenutno zapošljava 13 domaćih stručnjaka uglavnom inženjerskih profila, specijaliziranih u energetici i informatici. Svim zaposlenicima nude programe stručnog usavršavanja s ciljem razvijanja Centra tehničke kompetentnosti za cijelu regiju u Zagrebu.

„U posljednjih deset godina prisutnosti na hrvatskom tržištu ostvarivali smo iz godine u godinu značajan rast te smo prije četiri godine postali nadležni operativni centar za širenje i razvoj poslovanja u regiji, odnosno tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore te Albanije. Od 2011. godine kontinuirano bilježimo poslovni uzlet u svim segmentima, a pored tradicionalno industrijske orijentacije, fokusirali smo se i na rastući tržišni segment informatičke tehnologije (IT), posebno integracije podatkovnih centara gdje ostvarujemo značajan rast prodaje i tržišnih udjela. Najveći partneri i korisnici kompanije naše kompanije ujedno su i najveća izvozna snaga Hrvatske“, istaknuo je Dejan Dokmanović, izvršni direktor Rittal Hrvatska.

Prodaja proizvoda društva Rittal International odvija se u više od 120 zemalja širom svijeta. Uz proizvodne pogone u Njemačkoj ovaj dio grupe ima proizvodne pogone i u Velikoj Britaniji, Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kini i Indiji. Pogoni na svim lokacijama su visoko automatizirani uz primjenu robotske tehnologije. Rittal na razini grupacije zapošljava 10.000 zaposlenika, a u prošloj godini ostvarili su prihod od 2,2 milijarde eura.

„Rittal rješenja u Hrvatskoj se nalaze od proizvodnih pogona električne energije (hidroelektrane, termoelektrane), preko prijenosnih sustava (trafostanice) pa do brojnih krajnjih korisnika (industrijska postrojenja, poslovne zgrade, gradska infrastruktura, bolnice, instituti, telekomunikacije, prometna tehnologija), a nezaobilazni dio su i nekoliko važnih podatkovnih centara i telekomunikacijskih čvorišta. Primjerice, postotak uštede energije s Rittal rashladnom tehnologijom je do 75 posto što prepoznaje sve veći broj naših korisnika u Hrvatskoj“, kazao je Dejan Dokmanović.

You may also like

0 comments