Rimac Automobili tražili odgodu

Slobodna Dalmacija

Rimac AUTOMOBILI dobili su 52.2 milijuna kuna za projekt koji je trebao biti gotov ovog ljeta. No, Rimac je zatražio produženje i ono mu je odobreno. Iz HAMAG-BICRO-a potvrdili su za Slobodnu Dalmaciju kako homologacija nije izvršena te je Rimcu zbog pandemije odobreno produljenje projekta.

HAMAG-BICRO kaže kako tvrtka Rimac Automobili d.o.o. projektom KK.01.2.1.01.0040 namjerava razviti i homologirati električni superautomobil koji će predstavljati novitet na globalnom tržištu. Piše i kako će nakon završetka projekta proizvod biti na TRL 8 razini tehnološke spremnosti za komercijalizaciju na globalnom tržištu.

“Cilj stvaranja vlastitog inovativnog proizvoda je ponuditi tržištu jedinstveni proizvod čije je globalno tržište u trenutku prijave projekta procijenjeno na 1036 mil. USD godišnje te će uspješnim završetkom projekta tvrtka biti spremna za komercijalizaciju supersportskog automobila, kao i baterijskih paketa i infotainment sustava”, stoji u odgovoru iz HAMAG-BICRO-a i dodaju kako je za situaciju kriva pandemija.

“Korisnik je izvijestio da je izvršio sve glavne projektne aktivnosti Razvoj i homologacija supersportskog električnog automobila C2 i Nabavka nematerijalne imovine osim homologacije automobila, što predstavlja finalnu fazu provedbe projekta”, kažu.

“Korisnik je dana 22. 7. 2021. dostavio zahtjev za produljenje trajanja projekta do 30. 6. 2022., a s čime su se složili HAMAG-BICRO (PT2) i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (PT1). Razlog traženog produljenja je nemogućnost dovršenja homologacije vozila zbog otežanih uvjeta uslijed pandemije covida-19”, rekli su iz HAMAG-BICRO-a za Slobodnu Dalmaciju.

You may also like

0 comments