Relković: Ovo se sve kuha pred izbore u HDZ-u, kraj suradnje je blizu

Pukotine između Mosta i Domoljubne koalicije sve su veće, a pad hrvatske Vlade sve izvjesniji. Naročito nakon što je Banske dvore napustio Ivica Relković, posebni savjetnik Bože Petrova i jedan od ključnih ljudi Mostove platforme.

U razgovoru za “Slobodnu” Relković otvoreno govori o teškoj suradnji s HDZ-om i dramatičnim političkim danima koji nam tek predstoje, te nudi svojevrsnu izlaznu strategiju koja bi Mostu omogućila život i nakon izvanrednih izbora.

“Događanja oko Kovačića, HDZ-ove prijetnje preslagivanja Vlade s Bandićem i njihovo otvoreno javno nezadovoljstvo predsjednikom Vlade, a zatim i kulminacija s Inom, jasni su signali da u HDZ-u pred finale unutarstranačkih izbora opasno kuha. Ni Most, a još manje Hrvatska, ne smije biti talac HDZ-ovih interesnih unutarstranačkih borbi”, kaže Relković.

‘Most zajedno s takvim HDZ-om suupravlja Hrvatskom, pa je nužno da bude spreman na sve scenarije, uključujući i pad Vlade. Odgovorna politička opcija treba u takvim trenucima misliti na dobrobit države. A moja formalna uloga savjetnika i državni honorar koji uz to ide nisu vrijedni žaljenja, kad je država u pitanju… Most je naviknut na izvanredna stanja’, kazao je.

“Birači su na izborima i HDZ-u i SDP-u jasno rekli da nisu dobili pravo samostalnog upravljanja državom. Most im to ne smije dati. Jedino legitimno preslagivanje je velika koalicija HDZ-a i SDP-a, a ona nije na vidiku, nego neko kokošarenje. Sada, kad više nisam savjetnik u Vladi, imam i kao građanin potpuno slobodnu poziciju ukazivanja na to, govori Relković u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju u kojem, između ostalog, predviđa kako se kraj koalicije s HDZ-om ‘sada mjeri u danima’.

You may also like

0 comments