Reiner: Kršenje poslovnika poraz je SDP-a

Gost Dnevnika bio je izabrani saborski zastupnik HDZ-a Željko Reiner. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da ste Vi HDZ-ov kandidat za predsjednika Hrvatskog sabora, zašto Vas onda danas nisu istaknuli?

“Pa mi naprosto nismo htjeli sudjelovati u ovoj farsi koju je pripredio SDP. Dakle, da predlože Podolnjaka, a da uopće ni njega nisu pitali kao ni njegovu stranku. Niti je on ili Most potpisao taj prijedlog. To su isključivo potpisali zastupnici SDP-a. Naravno da su oni očekivali takav ishod. To nije samo poraz SDP-a nego i poraz parlamentarne demokracije na način na koju je shvaća SDP. Nije dobro da Hrvatska nema stabilnu vladu u ovim vremenima ozbiljne situacije. Nema se tu čemu smijati i veseliti. “Zahtjev kolege Mlakara za stankom u Saboru je dobra je najzornije pokazala koliko se kršio poslovnik. Nije mogao dobiti riječ jer kluba HDZ-a nema. A istodobno gospođa Sobol je i dalje predsjednica bivšeg mandatno-imunitetnog povjerenstva prema individulanoj odluci SDP-ovog predsjednika Sabora”.

MOST nudi nastavak pregovora sa Domoljubnom koalicijom i s koalicijom Hrvatska raste. Objavljeno je da će se s Domoljubnom koalicijom sastati već u petak. Znate li što o tome? “Ne, moram priznati da o tome ne znam. Ali sigurno znam da ćemo se mi nastaviti sastajati s Mostom. Tako smo se ranije dogovorili. Postoji niz zajedničkih točaka i uvjeren sam da ćemo se i dalje sastajati kako bi se usuglasili oko otvorenih pitanja”.

Što ako dođe do novih izbora, što očekujete? “Mislim da nije dobro za RH da dođe do novih izbora. Neki bi to priželjkivali. Milanović je rekao da bi i četiri godine mogao imati tehničku vladu, valjda priželjkuje da može upropaštavati Hrvatsku i dalje te četiri godine. Činjenica je da bi Hrvatska izgubila još barem tri-četiri mjeseca dok se sve to ne provede. Ako se ikako može treba izbjeći iduće izbore, a ako ne, onda ćemo ići na izbore”, kazao je Reiner

You may also like