Reakcija iz HDZ-a: Sa dijasporom ćemo imati prednost

Čelnici HDZ-a izrazili su u nedjelju zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa, ističući kako još treba pričekati prve rezultate, ali i da su, izašavši samostalno na izbore, ostvarili bolji rezultat nego na prošlim parlamentarnim izborima s Domoljubnom koalicijom.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako rezultati izlazne ankete o 57 mandata HDZ-a, pokazuju da je izborna trka potpuno neizvjesna. No, dodao je, ‘to je ipak anketa i vidjet ćemo prve rezultate’.

Pozitivnim smatra što je HDZ, koji je na ove izbore izašao samostalno, osvojio više mandata nego Domoljubna koalicija u studenom 2015., sa čime mogu biti zadovoljni.

Jandoković je rekao da očekuju rezultate s terena, a vjeruje i da će neki ‘rubni mandati’ u pojedinim izbornim jedinicama, otići na stranu HDZ-a kako bi mogli formirati parlamentarnu većinu i nakon toga vladu

Voditelj HDZ-ova izbornog stožera Damir Jelić procijenio je da rezultati izlaznih anketa pokazuju kako je HDZ u uzlaznoj putanji, dodavši da treba pričekati krajnje rezultate.

“Bitno da smo zadržali pozitivan ritam kampanje i sada nas očekuju ponovno pregovori za sastavljanje Vlade”, kazao je. Jelić ne sumnja da će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković biti novi premijer.

Politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier izjavio je kako je HDZ najjača hrvatska stranka i da su dobili više glasova na ovim izborima nego kada su bili u Domoljubnoj koaliciji, i više nego SDP-ova Narodna koalicija. Dodao je da treba pričekati prijevremene neslužbene rezultate, ali, kako je ocijenio, sve ukazuje da je HDZ najjača stranka.

You may also like