Razgovor Karamarka i Petrova danas u 15 sati u Šibeniku

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov sastat će se u petak s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u Šibeniku u 15 sati u sjedištu HDZ-a, izvijestio je Most na svojoj facebook stranici.

“Predstavnici Mosta nezavisnih lista danas će nastaviti usuglašavanje s Domoljubnom koalicijom u Šibeniku, u 15 sati, u sjedištu HDZ-a. S koalicijom Hrvatska raste nije bilo razgovora o individualnom sastanku s obzirom da su odmah prihvatili dolazak na zajednički sastanak u ponedjeljak, u 12 sati”, stoji u objavi Mosta na facebooku.

U petak ujutro Hini je iz HDZ-a neslužbeno potvrđeno da će se čelnici tih stranaka sastati, no nije bila poznata lokacija ni točno vrijeme susreta, a Most je u četvrtak na svom Twitteru objavio da će se predstavnici Domoljubne koalicije naći s predstavnicima Mosta nezavisnih lista na zajedničkom sastanku u petak poslijepodne u Dalmaciji zbog dodatnih usuglašavanja.

Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora, Most nezavisnih lista pozvao je u četvrtak čelnike koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije na zajednički sastanak u ponedjeljak u podne, poručivši da će, u slučaju odaziva samo jedne strane, nastaviti razgovore o formiranju reformske Vlade samo s tom stranom. Također stoje na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, sve radi pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju.

Most u priopćenju ističe da će odgovornost, ako dođe do novih izbora, biti isključivo na SDP-u i HDZ-u, s obzirom na to da prvi pokušaj konstituiranja novog saziva Sabora nije uspio zbog izostanka konsenzusa oko imenovanja predsjednika Sabora. HDZ je u petak poručio da mora obaviti konzultacije s koalicijskim partnerima prije nego što odgovori na poziv Mosta na zajednički sastanak, dok je SDP odmah objavio da će se koalicija Hrvatska raste odazvati pozivu na razgovor.

You may also like

0 comments