Home Politika Ravnatelj CIA-e zabrinut zbog hakiranih mailova

Ravnatelj CIA-e zabrinut zbog hakiranih mailova

by Agencije

Direktor CIA-e Jon Brennan je u utorak rekao da je skandaliziran i zabrinut zbog hakiranja njegove osobne elektroničke pošte i zanijekao je nepoštivanje svojih sigurnosnih obveza. “Objavljivanje nekih osobnih e-mailova navodilo je na mogućnost da sam učinio nešto loše i neprikladno u vezi sigurnosti, ali to nije slučaj”, rekao je on na konferenciji o obavještajnoj službi u Washingtonu.

Internetska stranica Wikileaks objavila je prošlog tjedna niz privatnih e-mailova direktora CIA-e Johna Brennana iz razdoblja između 2007. I 2009., prije nego je stupio na dužnost, a neimenovani haker je tvrdio da mu je provalio u virtualni poštanski pretinac. U utorak direktor CIA-e nije iznio niti jdnu pojedinost o pristupu hakera njegovoj osobnom poštanskom pretincu.

On je samo objasnio da “iako je vladin dužnosnik, ima obitelj, prijatelje, račune koje plaća i obveze u svakodnevnom životu”. “Danas se komunicira putem interneta”, naglasio je i dodao da je medijsko praćenje te afere nerazmjerno. “Ponekad postoji potreba da se događaji učine primaljivijima nego što jesu, kao iza napuhavanjem izvan proporcija”, dodao je.

Rekao da je se na taj način reklamira kriminalna aktivnost i šire neprikladne informacije. Među dokumentima je upitnik koji je ispunio Brennan kad je bio razmatran za dužnost u administraciji američkog predsjednika Baracka Obame, memorandum Obami o Iranu i pismo jednog senatora o metodama zlostavljanja osumnjičenih za terorizam.

Related Posts