Ratatics predstavio upravi svoja očekivanja u INA-i

Nova uprava

Novi predsjednik Uprave Ine Peter Ratatics sastao se u četvrtak s operativnim top menadžmentom Ina Grupe te prezentirao svoje ideje, očekivanja i načina rada, doznaje se iz Ine.

“Pred nama je izrada poslovnog plana za 2023. i to je važan zadatak, kojem smo sada posvećeni. Važno je da u ovom trenutku svi nastavimo obavljati ono što radimo najbolje – naš posao. Poslovni uspjeh i izvrsnost najbolji su način da obnovimo povjerenje koje je izgubljeno zbog poteza jednog pojedinca”, naveo je Ratatics u objavi na svom profilu na Linkedinu.

Istaknuo je i da u svim Ininim djelatnostima implementiraju važne projekte, pa tako nadograđuju Rafineriju Rijeka, trenutno najveću industrijsku investiciju u Hrvatskoj, a žele je i ubrzati. Naveo je i da ulažu 200 milijuna eura u povećanje proizvodnje plina u Jadranu te nastavljaju s razvojem maloprodajne mreže i Fresh Corner koncepta, a žele i snažnije zakoračiti u obnovljive izvore energije i nove poslove koji će unaprijediti postojeći lanac vrijednosti.

Tko mađarski članovi uprave

Péter Ratatics dobro je upoznat s Ininim poslovanjem, s obzirom na to da je prethodno bio član Uprave Ine od 2011. do 2018. Godine. Ratatics se pridružio MOL-u kao tek diplomirani student 2007. godine i ostvario je izvanrednu karijeru u tvrtki, brzo napredujući te stekavši ključno iskustvo u raznim područjima menadžmenta uključujući usluge kupcima, organizacijski razvoj, ljudske resurse i top administraciju. Njegove iznimne vještine vođenja dokazane su u brojnim prilikama, ponajviše njegovim bitnim doprinosom strateškoj transformaciji MOL Grupe pokrenutoj 2016. godine. Pokazao se i kao pionir ponovnog promišljanja i reforme segmenta usluga kupcima MOL Grupe, postigavši rast EBITDA-e s 358 milijuna dolara na 605 milijuna dolara između 2017. i 2021. godine. U 2019. godini primio je nagradu za mladog menadžera godine od strane prestižne Mađarske udruge menadžera. On je međunarodno priznati vrhunski menadžer sa sposobnostima da nastavi s transformacijom Ine u regionalnog industrijskog lidera kroz kapitalna ulaganja i razvoj novih poslova s ​​visokim potencijalom povrata ulaganja, uz održavanje sigurne opskrbe tržišta plinom i gorivom. Magistrirao je tržište kapitala i korporativni menadžment na Sveučilištu Corvinus u Budimpešti. Pod njegovim vodstvom do sada je bilo više od 25.000 zaposlenika u deset zemalja.

Krisztián Pulay pokazao se izvrsnim i u MOL-u i u Ini u području upravljanja projektima i upravljanju investicijama u Istraživanju i proizvodnji nafte i plina, kao i u razvoju Rafinerija i marketinga, a sada ima široki uvid u energetsku industriju. Nedavno je nadgledao pokretanje novog postrojenja za zeleni vodik u rafineriji Dunav, čime je obilježena ključna prekretnica u programu održivosti MOL Grupe. Trenutačno transformira poslovanje Rafinerija i marketinga kako bi kroz razvoj postalo održivije i profitabilnije. G. Pulay je imao različite menadžerske uloge unutar i izvan MOL Grupe, uključujući Inu, s jakim naglaskom na upravljanje investicijama. Ima inženjersko i ekonomsko obrazovanje, a stekao je magisterij inženjera strojarstva na Sveučilištu tehnologije i ekonomije u Budimpešti, kao i magisterij inženjera-ekonomista na Sveučilištu Corvinus u Budimpešti.

Berislav Gašo vrhunski je menadžer MOL Grupe s jakim međunarodnim iskustvom u obrazovanju i profesionalnim iskustvom. Rođen je i odrastao u Njemačkoj, a roditelji su mu hrvatskog podrijetla. Sebe opisuje kao kombinaciju „hrvatskog hardvera i njemačkog softvera”, s jasnom sposobnošću da doprinese Upravi Ine uz savršeno razumijevanje lokalnog konteksta i vrhunski pedigre u upravljanju. Gašo je izvršni potpredsjednik Istraživanja i proizvodnje MOL Grupe i jedan od najviše pozicioniranih Hrvata u tvrtki. Prije dolaska u MOL Grupu pet godina proveo je u Europskoj naftnoj praksi McKinsey&Company koju je napustio kao mlađi partner. Dr. Gašo je diplomirani inženjer strojarstva, ekonomije i poslovne administracije. Studirao je na Tehničkom sveučilištu u Münchenu (TUM), Istraživačkom sveučilištu Massachusetts (MIT), Sveučilištu St. Gallen (HSG) i Poslovnoj školi Harvard (HBS).

MOL Grupa izabrala je neke od svojih najboljih i najkvalitetnijih rukovoditelja za Upravu Ine. Ako bismo analizirali njihove sposobnosti, poruke su vrlo jasne. G. Gašo je jedan od vodećih stručnjaka za Istraživanje i proizvodnju nafte i plina, što označava predanost očuvanju sigurne opskrbe naftom i plinom. Gospodin Pulay je stručnjak za upravljanje investicijama, što označava predanost daljnjem razvoju Ine kroz ulaganja. G. Ratatics stručnjak je za poslovni razvoj, sposoban ostvariti cjelokupnu strategiju izgradnje tvrtke u regionalnog industrijskog lidera.

You may also like