Radman: Moja smjena politički je motivirana

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u četvrtak je odluku saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije o njegovu razrješenju ocijenio politički motiviranom i ustvrdio kako je procedura koja joj je prethodila bila korumpirana, nije imala zakonitog osnova te da bi mogla imati opasne posljedice po HRT i Hrvatsku, uključivši i njezine odnose s EU-om u pitanju reguliranja javne radiodifuzije.

“Nemam nikakve dileme da je motiv i povod isključivo političke naravi i da se mene miče isključivo zbog toga. Dokazivat ću svoju nevinost, ali i ukazivati na činjenicu da sam čitavo vrijeme mandata svoj posao radio pošteno, odgovorno i politički nepristrano. Sve optužbe su bile isključivo i jedino zato da se moj autoritet kao ravnatelja pokoleba i da mi se oteža ispunjenje obaveza”, rekao je Radman na konferenciji za novinare.

Radman je podsjetio da su u zadnja dva tjedna neki vodeći političari iznosili optužbe na njegov račun, no te optužbe nisu bile istinite. Pritom su se koristili mnogi neistiniti argumenti, kaže Radmani tvrdi da je svoju dužnost obavljao odgovorno i politički nepristrano. “Nisam služio niti jednoj politici i stranci. Svi su imali primjedbe na moj rad. Nisam imao zakonske ovlasti za programske sadržaje zbog čega sam bio kritiziran. Izuzetno sam zadovoljan za sve rezultate i uspjehe koje smo postigli u ovo malo vremena da HRT izvučemo iz gotovo izvjesnog stečaja”, rekao je Radman.

U vezi prijedloga novog v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića rekao je kako će mu čestitati ako bude izabran te učiniti sve da mu omogući nesmetano preuzimanje nove dužnosti. Na upit novinara je li u čemu pogriješio tijekom svog mandata, Radman je rekao kako su neke odluke koje je donosio bile nedovoljno promišljene, poput određenih kadrovskih odluka. No, spriječio sam kriminal i korupciju nekih interesnih i političkih krugovima, a to me je koštalo i nekih prijateljskih i suradničkih odnosa, rekao je Radman.

 

You may also like