Radimir Čačić: Najizgledniji su novi izbori

Čelnik Reformista Radimir Čačić potvrdio je u ponedjeljak na Pantovčaku da podržava koaliciju Hrvatska raste i Zorana Milanovića kao mandatara, a za sadašnju situaciju u kojoj nitko nema dovoljan broj podupiratelja primarno odgovornim drži Most koji ne želi preuzeti odgovornost, a sekundarno Domoljubnu te koaliciju Hrvatske raste jer se ne žele međusobno dogovoriti te ocjenjuje da će doći do novih izbora.

“Isto kao i zadnji put. Sad će biti još nekoliko krugova (konzultacija) pa ćemo vidjeti”, kazao je Čačić novinarima na pitanje što je rekao predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović na konzultacijama. Čačić drži da sve ukazuje na nove izbore, a zbog sadašnjeg stanja kritiku je uputio i Mostu i objema koalicijama, Domoljubnoj te Hrvatska raste: “Primarna je odgovornost na onima koji ne žele preuzeti odgovornost, a sekundarna na onima koji se ne žele međusobno dogovoriti da izbjegnu ucjenu onih koji ne žele preuzeti odgovornost”, sumira Čačić.

Za Most kaže da ne zna “zbog čega su pomislili da se u politiku može ući bez spremnosti da se preuzme odgovornost i donose odluke”. “Reći ‘ja neću ni sa kim, glasajte za mene’, može biti realno samo ako imaš apsolutnu većinu. Samo je tada ta poruka utemeljena”, ističe.

Sve drugo, dodaje, vodi u situaciju u kojoj se danas nalazimo, a to nije razina odgovornosti koju bi svatko tko ulazi u politiku morao imati. No, napominje, ni dva velika bloka ne mogu tvrditi da su bez odgovornosti. “Jer, bez obzira na stav Mosta postoji rješenje i njihovim dogovorom. Dakle, nije istina da nema rješenja bez Mosta”, objašnjava. Pozicija Reformista, kaže, u velikoj mjeri poklapa se s onim što traži Most: “Dakle, reforme. Samo je pitanje tko to može i zna”.

You may also like