Završena je navodna talačka kriza u trgovačkom centru Qwartz u predgrađu Pariza Villeneuve-la-Garenne nakon što su elitne policijske postrojbe s mjesta događaja oslobodile osamnaest zaposlenika trgovine Primark, no trojica naoružanih napadača su u bijegu, navode u ponedjeljak francuski mediji.

Nitko nije ozlijeđen, piše Le Monde. Naoružani muškarci oko 6.30 upali su u trgovinu Primark. Kako u internet izdanju piše Le Figaro čini se da 18 zaposlenika trgovine nije bilo zatočeno, već su se u strahu uspjeli sakriti u kantini trgovačkog centra koja se nalazi u blizini.

Po prvim podacima istrage jedan je zaposlenik svom prijatelju oko sedam sati poslao poruku da su dvojica naoružanih muškaraca upala u trgovinu. Pretpostavlja se da su je pokušali opljačkati. Intervencija specijalnih policijskih postrojba počela je oko 10.30.

Promet i kretanje u cijeloj je četvrti prekinuto, a posjetitelji trgovačkog centra evakuirani. Policija je u potrazi za trojicom napadača koji su, kako prenosi AFP snimljeni sigurnosnom kamerom u trenutku kada su ulazili u trgovački centar. Pretpostavlja se da su još ondje, jer se na snimci ne vidi da su ga napustili.

Related Posts