Račić: Vrijeme za isprike je gotovo

Vijest da Europska komisija nije pokrenula korektivne mjere protiv Hrvatske je dobra, ali moramo biti svjesni da je u ekipi bilo dosta loših igrača i nisu mogli kazniti samo Hrvatsku, rekao je u jutrošnjoj emisiji hrvatskog radija “U mreži provog”, ekonomski analitičar i kolumnist Večernjeg lista Milan Račić.

Ne misli da je ova odluka plod rada nove vlade čiji će se rad odraziti tek prilikom nove evaluacije u svibnju. Račić je naglasio da nam pametne mjere ne trebaju zbog Europe već zbog nas samih. Vrijeme isprike je gotovo – Vlada mora pokazati rezultate, naglasio je.

Sindikalist Boris Pleša ponovio je kako su sindikati upoznati sa stavom Banskih dvora kako za povišicu od šest posto, unatoč potpisanom sporazumu, u proračunu neće biti novca. Imali smo sastanak na razini sindikati – Vlada na kojem su nam predstavljene smjernice proračuna iz kojih je vidljivo da novca za povišicu nema. Na tim smo sastanku smo bili upoznati s gotovim stvarima i nije bilo rasprave, istaknuo je Pleša. Najavio je sastanak Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojem bi se trebalo raspravljati o smjernicama proračuna jer sindikati ne mogu i neće odustati od svog prava.

You may also like

0 comments