Račić: Orešković će biti heroj ili papak

Zabrinjava me gdje je nestala vizija razvoja i djelovanja koju je premijer Tihomir Orešković prikazao na svom predstavljanju prije 25 dana, rekao je menadžer i poduzetnik Milan Račić gostujući u Studiju 4 HRT-a.

Vlada se mora što prije stabilizirati kako bi se donio proračun koji će jamčiti stabilnost. Potrebno je djelovati brže, bolje i pametnije, a kao što vidimo, sve se radi suprotno. Glavne teme su besmislene ideološke rasprave, naglasio je.

Problem Tihomira Oreškovića je što reagira samo na servirane probleme. On mora posjesti za stol Tomislava Karamarka i Božu Petrova, lupiti šakom i reći da ovako više ne ide, tvrdi Račić. Prihvaćanjem uloge premijera trebao je biti svjestan da će na kraju biti ili heroj ili papak, a za sve nas bi bilo bolje da bude heroj.

Na tržište treba staviti sve što nije od strateškog interesa za Hrvatsku. Šume i vode ne smiju se dirati. Isto tako naglasio je da treba srezati namete, ponajviše zbog psihološkog efekta. Državna uprava bi trebala biti servis, a u Hrvatskoj služi kao sredstvo za stvaranje frustracija, dodao je.

Iako je na samom početku mandata izrazio povjerenje prema premijeru Oreškoviću sada tvrdi da to povjerenje svakim danom sve više kopni. Najveće aduti za uspjeh ove vlade pronalazi u čistom mandatu u kojem će premijer voditi glavnu riječ, te u njegovoj iskrenosti.

Na upit krivi li za novonastalu situaciju MOST, odgovorio je s “i da i ne”: MOST je kriv jer je nespreman došao na vlast. S druge strane, možda ga u nakanama koči koalicijski partner stalnim izbacivanjem ideoloških tema.

You may also like