Putin u obranu svojih zrakoplova u vode Sirije šalje nosač zrakoplova Moskva

Rusija će poslati ratne brodove ispred Sirijske obale kako bi ojačala obranu svojih zračnih baza na području Latakije priopćeno je iz zapovjedništva ruske vojske nakon što je jučer turski F-16 srušio ruski borbeni avion.

Osim toga ruski lovci će odsad pratiti bombardere koji vrše bombardiranje položaja islamskih džihadista u Siriji kako bi im pružili zaštitu tijekom njihovih misija, piše BBC. General Sergej Rudskoj je izjavio da će se “poduzeti mjere da se pojača zračna obrana” te da će “sve mete koje predstavljaju potencijalnu opasnost po nas biti uništene”.

Podsjetimo jučer je ruski vojni avion srušen na granici sa Sirijom. Turske vlasti su poručile da se radilo o provredi zračnog prostora Turske, dok je ruska strana objavila kako je srušeni avion letio unutar zračnog prostora Sirije. Jedan ruski pilot ubijen je, a za drugim se još traga objavila je jučer ruska vojska. Piloti su se katapultirali nad sirijskim teritorijem, pri čemu je jedan ubijen vatrom sa zemlje, rekao je načelnik glavnog stožera Sergej Rudskoj.

You may also like