Putin: Turska će zažaliti zboog rušenja zrakoplova

Turska će zažaliti zbog rušenja ruskog borbenog zrakoplova nedaleko od sirijsko-turske granice, izjavio je je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin u svom tradicionalnom obraćanju naciji dodajući da Moskva neće ignorirati tursko pomaganje teroristima, prenose ruski mediji.

Međutim, Putin je rekao da reakcija Moskve neće biti “živčana, histerična i opasna” za Rusiju i za cijeli svijet te da neće “zveckati oružjem”. “Neće biti ništa takvo. Odgovornost za zemlju i za narod bit će u osnovi naših akcija. Nećemo se upustiti u zveckanje oružjem”, kazao je.  “No, ako netko misli da će nakon počinjenja podlog ratnog zločina – ubojstva naših ljudi – proći samo s ograničenjima na trgovinu rajčicama ili nekim drugim ograničenjima u građevinskoj i drugim industrijama, onda su u velikoj zabludi”, istaknuo je.  “Podsjetit ćemo ih puno puta na to što su učinili i osjetit će žaljenje više nego jednom”, naglasio je Putin.

Iako je optužio Ankaru za pomaganje teroristima, Putin je turski je narod nazvao prijateljskim. “Mi znamo tko u Turskoj puni svoj džep i omogućuje zaradu teroristima. Međutim, turski narod je dobar, marljiv i talentiran. U Turskoj imamo puno starih i pouzdanih prijatelja. Nećemo izjednačavati njih i dio aktualne vladajuće elite koji snosi izravnu odgovornost za smrt naših vojnika u Siriji.” Putin je počeo svoje tradicionalno obraćanje minutom šutnje za poginule ruske vojnike u Siriji.

You may also like

0 comments