Putin na austrijskoj svadbi, skandal koji trese Uniju

Austrijska ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl meta je žestokih kritika zbog toga što je pred ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na svojem vjenčanju u subotu napravila veliki ‘kniks’ i time po mišljenju kritičara nanijela štetu ugledu zemlje.
Putin je bio glavna zvijezda njezina vjenčanja iako nisu posebno dobri prijatelji.

Kneissl je s njime otplesala valcer i nakon toga napravila duboki ‘kniks’ što su neki austrijski mediji ocijenili štetnim za Austriju. ‘Kniks’ na kraju plesa važan je element bečkog plesnog bontona i izraz poštovanja, objasnio je Roman Svabek, vlasnik plesne škole koja zadnjih deset godina organizira poznati bečki Opernball.

“Kneisslino klečanje pred Putinom je sramota”, ocijenio je Der Standard, dodajući: “Ministrica vanjskih poslova izgubila je svu vjerodostojnost zbog načina na koji se ponijela prema Vladimiru Putinu.”

Kneissl (53), nestranačka stručnjakinja za Bliski istok, imenovana je ministricom vanjskih poslova na prijedlog krajnje desne Slobodarske stranke (FPOe) koja je bliska Putinovoj Jedinstvenoj Rusiji.

Njezini kritičari fokusirali su se na to što Austrija trenutačno predsjeda EU-om, a odnosi EU-a i Rusije jako su napeti zbog niza pitanja. Austrija nije kao druge europske države ove godine protjerala ruske diplomate nakon što je Velika Britanija optužila Kremlj da je nervnim otrovom otrovao bivšeg ruskog špijuna i njegov kćer u Engleskoj, što Moskva niječe.

You may also like