Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je putem video-linka dao znak za puštanje u pogon četvrte, posljednje linije energetskog mosta na Krimu.
“Energetskim mostom će se na Krim dopremati ukupno više od 800 megavata električne energije. S obzirom na vlastiti generator, to će biti dovoljno za normalan rad i čak malo više nego što je potrebno za regularno funkcioniranje”, rekao je Putin tijekom ceremonije puštanja u pogon posljednje linije energetskog mosta, prenosi RIA Novosti.

Predsjednik je rekao kako će električne energije biti dovoljno za napajanje industrijskih, infrastrukturnih i društvenih objekta, kao i to da će izdržati opterećenje tijekom ljetne sezone. Nakon što je posljednja linija puštena u pogon, vlasti Krima priopćile su kako na snazi više nije izvanredna situacija, proglašena u studenom prošle godine, kada su na jugu Ukrajine u zrak dignuta dva dalekovoda električne mreže kojima se glavni dio električne energije isporučivao na poluotok. Rusija je prvu i drugu liniju energetskog mosta, ukupnog kapaciteta 400 MW, u pogon pustila u prosincu prošle godine.

Related Posts