Home Hrvatska Pusić: Promovirat ću projekte koji su mi važni

Pusić: Promovirat ću projekte koji su mi važni

by Agencije

Predsjednica HNS-a i novoizabrana potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić izjavila je u srijedu kako će nastaviti raditi u skladu sa svojim dosadašnjim političkim stavovima, te podržavati i promovirati one projekte za koje smatra da su važni, bez obzira na stav Vlade.

“Moji politički stavovi i projekti su poznati s obzirom da je to moj četvrti mandat u Saboru. Ja sam jedan mandat bila u Vladi, ostalo u Saboru. Drago mi je da imam priliku ovdje djelovati i svakako ću raditi u skladu sa svojim dosadašnjim političkim stavovima te podržavati i promovirati one projekte za koje smatram da su važni, bez obzira na stav Vlade”, rekla je Pusić novinarima u Saboru.

Komentirala je i činjenicu da za potpredsjednicu Sabora nije izabrana jednoglasno, rekavši da je to neki novi pristup. “Tako se dosad nitko nije ponašao, i pozicijske i opozicijske predsjednike se uglavnom biralo jednoglasno jer je to de facto jedna struktura Sabora koja je utvrđena. Ovo pokazuje politizaciju svake teme i ne govori dobro o mogućnosti onoga što je važno, a to je da o nekim temama postoji konsenzus i neka vrsta gentlemanskog ili ‘gentlewoman-skog’ dogovora, odnosno uvažavanja. Ali, kako je tako je, pa u skladu s time moramo i primjeriti svoja očekivanja”, ustvrdila je.

Pusić je pozitivnim ocijenila pokrenutu komunikaciju između Hrvatske i Mađarske, koje su donedavno imale zahlađene odnose zbog razilaženja u rješavanju izbjegličke krize. “To je naravno dobro. I mi smo imali komunikaciju, ali to ne rješava probleme koje s Mađarskom imamo. Cilj vanjske politike mora biti rješavanje otvorenih pitanja s onim zemljama s kojima ih imamo, s Mađarskom imamo pitanje Ina-Mol, pitanje dvije arbitraže, pitanje žice na granici. Dakle, puno poteškoća koje se nakon izmjene ljubaznih riječi i dalje moraju rješavati. Sve to i takav tip tema će biti nešto što ovaj Sabor mora raspraviti, o čemu mora voditi računa i na čemu mora držati oko. Kad ste u poziciji onda provodite određenu politiku, a kad ste u opoziciji, onda imate zadaću kontrolirati rad”, poručila je.

Related Posts