Pupovac potvrdio namjeru za podržati vladu desnog centra

Sutra se nastavljaju razgovori HDZ-a s predstavnicima nacionalnih manjina. Nakon prvog sastanka i svojevrsnog ispipavanja terena – svi su sudionici razgovora bili dobro raspoloženi. Sutra bi se trebalo razgovarati o programu, odnosno o sadržaju Sporazuma koji su manjinski zastupnici nudili i prošloj vladi, ali prilike za razgovor nije bilo.

Milorad Pupovac, izabrani saborski zastupnik SDSS-a, gostovao je u HRT-ovom središnjem Dnevniku. Odgovarajući na pitanje koji je minimum zahtjeva od kojih ne bi mogli odustati, Pupovac je istaknuo da se radi o dva sporazuma. Jedan sporazum je zajednički koji predlažu svih osam zastupnika, a drugi je poseban sporazum koji potpisuju pojedinačnoj zastupnici i to predstavlja jedan paket. Sutra nastavljamo razgovore o tom zajedničkom sporazumu, kazao je Pupovac.

Naglasio je da su sva pitanja od velike važnosti. Bitno nam je da se dosljedno provodi ustavni zakon, zakon o obrazovanju, o jeziku i pismu, o regionlanom razvoju. Podsjećam da su krajevi od Vukovara do Knina najnerazvijeniji i najzapostavljeniji u Hrvatskoj. U interesu nam je da se to promijeni, dodaje za HRT.

Sporazum predviđa i način kako će se nadzirati realizacija onoga što se provodi. Osim toga, jako je važno da nacionalne manjine participiaraju i u institucijama vlasti, istaknuo je Pupovac. Mi želimo podržavati vladu desnog centra. Svaku vladu koja bi vodila politiku desno od desnog centra ne možemo podržati. Ostavili smo Andreju Plenkoviću da on nađe rješenje za očuvanje politike desnog centra, rekao je Pupovac. Naglasio je na kraju da su pregovori osjetljiva stvar i da će se nešto kasnije više o svemu znati.

You may also like