Pupovac: Čak i ako je od Zorana, previše je

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je u četvrtak na svom facebooku audio snimku sastanka grupe hrvatskih branitelja s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem poručivši – “čak i ako je od Zorana, previše je”.

“Taman kad pomisliš da od retorike hrvatske desnice i njezinih službenih predstavnika ne može biti gore komunikacije s drugim narodima i drugim državama, potrudio se i Zoran Milanović, vođa socijaldemokrata i Narodne koalicije”, objavio je Pupovac na facebooku.

Milanović je, čuje se na snimci koju je objavio “Jutarnji list”, tijekom sastanka rekao da će, ako bude potrebno, Srbiji blokirati pregovore s EU i donijeti zakon po kojem će proganjati njihove počinitelje ratnih zločina na Kosovu.

Srbijansku vlast nazvao je “beogradskom čaršijom”. “Naša politika o Srbima u Hrvatskoj je da su to naši građani i pokušavamo ih što više obgrliti, ali Vlada u Beogradu je beogradska čaršija, ponašaju se bahato”, rekao je šef SDP-a.

Srbija je “šaka jada” koja već više od 150 godina ne zna bi li išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku… “Nema ih deset milijuna, a oni bi željeli biti gospodari cijelog Balkana”, rekao je.

Za BiH je rekao da nije država. “Ovo u BiH je još opasnije. Kako je jedan branitelj rekao ‘big shit’ (veliko sranje). BiH nije država, tamo nemaš s kim šta razgovarati. Ja bih, da se mene pita, njih ugurao u EU preko reda, kroz prste jer tamo nema reda, nema poretka”, kazao je

Također je na upit branitelja o pozdravu “Za dom spremni” odgovorio: “Vidjeli ste odluku Ustavnog suda. Taj pozdrav je zabranjen, gledajte, fućka se meni za to”.

Pupovac zbog toga proziva Milanovića da “ako ne može bolje od desnice, on se potrudio da može gore od njih”. “Nakon što se u jeku proustaškog desničarenja pohvalio svojim djedom ustašom, sad se pred vođama ‘šatoraša’ koji su ga rušili junači izjavama poput ‘*ebe mi se za Dom spremni’. Uz to je još jednom manifestirao svoju sklonost da vrijeđa i ponižava druge ljude i narode”. “Ovaj put za šaku glasova, druge države proglašava ‘šakom jada’ i ‘velikim sranjem’. Pa čak ako je i od Zorana, previše je. Zato, bolje pogledaj svoj dom, Zorane”, komentirao je na facebooku Pupovac.

Potpredsjednica SDP-a i prva na listi Narodne koalicije u VII. izbornoj jedinici Milanka Opačić u četvrtak je u Delnicama, komentirajući objavljene snimke razgovora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i čelnika udruga branitelja, kazala kako je Milanović ponovno pokazao svoju veličinu i razgovarao s ljudima koji su ih rušili isključivo iz političkih razloga” te dodala da “oni koji su snimali, to govori o njima i služi njima na čast”.

Opačić je poručila biračima da biraju sigurnost i sigurnu vlast. “Sedam mjeseci ste vidjeli kako izgleda eksperiment kad se glasovi daju malim strankama”, rekla je.

Govoreći o specifičnostima područja Gorskog kotara Opačić je navela da je Zakon o brdsko planinskim područjima došao iz redova SDP-a i ocijenila da je “taj zakon napravio svoje”.

Istaknula je kako je nužno napraviti novi zakon koji će sagledati potrebe Gorskog kotara kao specifične sredine u Hrvatskoj. “Nitko nema takve uvjete života i to treba prepoznati, te s Goranma i strukom vidjeti koje su mjere mogu financirati kako bi se olakšao život Goranima”, rekla je.

Na novinarsko pitanje namjerava li nastaviti s projektom osiguravanja toplih obroka u školama za djecu slabijeg imovnog stanja, Opačić je odgovorila potvrdno.

Ranije smo, kazala je, izdvajali novac za tople obroke i instrukcije djece te za kupovinu hrane po niskim cijenama u trgovinama kao pomoć roditeljima koji teško žive. “Projekt se ne može nastaviti, a da se prije toga ne raspišu odgovajući natječaji”, rekla je.

Kandidati Narodne koalicije s liste za 7. izbornu jedinicu u četvrtak su obišli sajam u Delnicama.

You may also like

0 comments