Home Ekonomija Prvih deset menadžera hedge fondova zaradilo deset milijardi dolara

Prvih deset menadžera hedge fondova zaradilo deset milijardi dolara

by Agencije

Skupina od 10 vodećih menadžera američkih hedge fondova prošle je godine zaradila više od 10 milijardi dolara nakon što su svojim kompanijama osigurali ogromne profite u uvjetima snažnih oscilacija na financijskim tržištima, pokazuje izvješće Alpha Magazinea.

Prvo mjesto na ljestvici sa zarađenih po 1,7 milijardi dolara u samo jednoj godini dijele Kenneth Griffin iz fonda Citadel i James Simmons iz Renaissance Technologies’a, pokazuje godišnja lista američkog časopisa. Iznos od milijardu dolara premašili su i Raymond Dalio iz Bridgewater Associatesa i David Tepper iz Appaloosa Managementa, koji su zaradili po 1,4 milijarde dolara, te Israel Englander iz Millennium Managementa sa zarađenih 1,15 milijardi dolara.

Autori članka navode i imena istaknutih menadžera koji se ove godine nisu pojavili na popisu, uključujući Johna Paulsona iz Paulson & Co.-a, Leona Coopermana iz Omega Advisorsa i Daniela Loeba iz Third Pointa. Njihovi su fondovi prošlu godinu završili s gubitkom, napominju u Alpha Magazineu.

Među 10 vodećih nisu ni Nelson Peltz ni Bill Ackman. Srednja je vrijednost zarade 25 fondovskih “glavešina” u 2015. iznosila 275 milijuna dolara, što je najmanji iznos u pet godina. Otprilike polovina svih hedge fondova zaključila je prošlu godinu s gubitkom, uključujući i S&P 500 koji je prethodne tri godine zaključio u plusu, napominju u Alpha Magazineu.

Related Posts