Prva žrtva na istoku Ukrajine nakon rujna

Ukrajinski vojnik je poginuo a dvojica su ranjena u zadnja 24 sata na proruskom separatističkom istoku Ukrajine, usprkos primirju koje se uglavnom poštuje zadnjih tjedana, priopćila je u srijedu tiskovna služba ukrajinskih snaga.

“U utorak, na području protuterorističke operacije (kako Kijev naziva sukob na istoku Ukrajine) u Donbasu, jedan je vojnik poginuo a dvojica su ranjena pošto su pobunjenici prekršili primirje”, objavila je tiskovna služba ukrajinske vojske.

Ovo je prva žrtva izravnih sukoba sa separatistima od sredine rujna. “Banditi su jučer prekoračili svoje uobičajene provokacije i otvorili minobacačku paljbu na naše položaje”, dodao je isti izvor. Izgred se dogodio blizu Avdijvke, blizu aerodroma u Donecku, pobunjeničkoj bazi.

U sukobu na istoku Ukrajine, gdje se ukrajinska vojska bori s proruskim pobunjenicima, od njegova početka u travnju 2014. poginulo je više od 8000 ljudi, ali su početkom rujna borbe gotovo sasvim prestale zahvaljujući novom primirju proglašenom 1. rujna.

You may also like