Promjene na čelu General Electricsa

Posrnuli američki industrijski konglomerat General Electric (GE) u ponedjeljak je izvijestio o smjeni izvršnog direktora, upozorivši da neće ostvariti projiciranu dobit za ovu godinu, uz daljnje probleme s novčanim tokom.
John Flannery odlazi sa čelne dužnosti nakon tek nešto više od godinu dan a novi izvršni direktor i predsjednik uprave postat će H. Lawrence Culp. Iz GE-ja su također objavili da zbog slabijih poslovnih rezultata u poslovanju s električnom energijom neće ostvariti zacrtanu dobit za ovu godinu.

“GE ostaje bazično snažna kompanija s velikim poslovanjem i golemim talentom. Privilegij je biti pozvan voditi tako poznatu kompaniju”, kazao je Culp u priopćenju.

“Ustrajat ćemo na jačanju bilance, uključujući smanjenje zaduženosti”, poručio je novoizabrani čelnik GE-ja.

Iz američkog giganta najavljuju i nenovčani trošak povezan s poslovanjem GE-a u segmentu električne energije koji bi mogao dosegnuti 23 milijarde dolara.

Daljnje pojedinosti iznijet će u izvješću o rezultatima poslovanja u trećem tromjesečju koje će biti objavljeno tokom listopada, najavili su.

Dionice konglomerata prošli su tjedan oslabile 10 posto, kliznuvši na najnižu razinu u devet godina po objavi tehničkog kvara na najnovijim turbinama za elektrane, zbog čega je privremeno obustavljen rad dviju elektrana u američkoj saveznoj državi Teksas, podsjeća AFP.

You may also like