Pristupne ceste neće značejnije kasniti

Oleg Butković
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u srijedu da neće biti velike vremenske razlike između završetka Pelješkog mosta i pristupnih cesta, te da se pripremaju zakonske izmjene kojima bi se spriječilo da tvrtke bez zaposlenih i imovine žalbama usporavaju natječaje.

Butković je u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” kazao da radovi na Pelješkom mostu idu dobro, a da će oni na pristupnim cestama početi sredinom studenoga. Ocijenio je da se mora raditi na Zakonu o javnoj nabavi, jer sada silni žalbeni postupci potpuno bezrazložno usporavaju velike strateške projekte. U tom je kontekstu naveo tvrtke s nula kuna na računu.

Izvijestio je da se radi na izmjenama toga zakona, kako bi u budućnosti te žalbe bile opravdane budući da one, kako je kazao, moraju imati smisao poboljšanja i ispravljanja postupka, a ne kupovanja vremena i zaustavljanja procesa.

Butković predlaže znatno poskupljenje žalbi. Po njegovim riječima, ozbiljno se razmatra izgradnja nizinske pruge od Zagreba prema Rijeci te će se ubrzo potpisati ugovor o bespovratnim sredstvima za dionicu Hrvatski Leskovac – Karlovac.

U planu je, naveo je, i gradnja novih brodova za Jadroliniju.

You may also like

0 comments