Pripremali uhićenje Đukanovića ukoliko dobije izbore?

Crnogorsko tužiteljstvo bivšeg šefa srpske žandarmerije Bratislava Dikićasumnjiči da je, zajedno s Aleksandrom Sinđelićem, vodio kriminalnu skupinu koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i uhićenje premijera Crne Gore Mila Đukanovića. Sinđelić je, međutim, izbjegao uhićenje i policija za njim traga, a Dikić se nalazi u zatvoru.

U medijima se pojavio transkript navodnog razgovora mobitelom između Dikića i pretpostavlja se Sinđelića, u kojemu se navodno dogovaraju kako izvesti kompletnu akciju.

Navodni razgovori su presretani sedam dana prije izbora, objavile su Dnevne novine. Iz dijela te komunikacije izgleda kao da je bilo koordinacije između Dikića i njegove grupe s određenim političkim subjektima u Crnoj Gori i paraobavještajnim strukturama iz Rusije koji vode kampanju protiv NATO-a, tvrdi Portal analitika.

U jednom dijelu razgovora navodni Dikić vidno je nervozan, jer mu se ne javlja osoba za kontakt, bijesno pita izvjesnog Sinđu o čemu se radi, govoreći mu da je tu došao, „da ima 23 čovjeka“, da „ovo nije za…ancija“, da je „ljude razmjestio“, i da „ne zna što da im kaže“. Sinđa mu objašnjava da će biti sve u redu i sumnjičavo kaže: „Ako si se uplašio, vrati se“, na što Dikić kaže da nije, „ali je neozbiljno ako se ne javlja na nekoliko poziva, da mora vidjeti što je s „rakijom“ (mediji impliciraju kako je to šifra za oružje op.a.) koja se mora pregledati, „flaše“ (impliciraju da se radi o šifri za puške op.a.) isprazne i očiste… da to nije „za…ancija“.

Iako je Državno izborno povjerenstvo potvrdilo rezultate nedjeljnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u kojima je Demokratska partija socijalista(DPS) Mila Đukanovića dobila 36 zastupničkih mjesta,pojedinačno najveći broj mandata, ujedinjena oporba nastavlja osporavati rezultate nudeći istodobno nacionalnim strankama potporu za formiranje manjinske vlade.

Povjerenstvo je većinom glasova utvrdilo preliminarne rezultate nedjeljnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori prema kojim je Demokratska partija socijalista(DPS) osvojila 36 manadata, Demokratski front (DF) 18, Velika koalicija “Ključ” devet, a Demokratska Crna Gora (DCG) osam.

Socijaldemokratska partija(SDP) je osvojila četiri mandata, Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokrati (SD) po dva, dok su po mandat osvojile Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i lista Albanci odlučno(AO).

Sudac istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je pritvor od 30 dana 14-torici osumnjičenih za organiziranje kriminalne organizacije i kazneno djelo terorizma u pokušaju.

Podgorički mediji prenose da je bivšem šefu srpske žandarmerije Bratislavu Dikiću, koji se sumnjiči da je organizator te kriminalne skupine, pozlilo nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku Kliničkog centra.

Dnevnik “Vijesti”, pozivajući se na izjavu odvjetnika Milana Petrovića iz Niša, prenosi da je Dikić zbog teških optužbi koje mu se stavljaju na teret, započeo štrajk glađu i žeđu. Petrović je rekao kako je Dikić negirao sve optužbe te da je ovih dana boravio u Podgorici radi liječenja jer boluje od raka, te da ne poznaje ostale osumnjičene koji su, kako su izjavili, namjeravali sudjelovati na susretima Ravnogorskog pokreta

You may also like

0 comments