Pripadnik OSA priznao atentat na generala Jeleča iz nehata

Pripadnik Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) u BiH bacio je eksplozivnu napravu prema vozila u kojemu je u petak navečer u tunelu Salakovac bio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga BiH, general pukovnik Anto Jeleč, objavili su mediji, a županijsko državno odvjetništvo taj izgred ne smatra terorističkim. 

Zlatko Humo,  zaposlenik OSA-e, priznao je u iskazu Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO) da je on bacio nepoznatu napravu koja je eksplodirala. Po medijskim navodima Zlatko Humo je sin Esada Hume, bivšeg ministra u vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i šefa regionalnog ureda bošnjačke obavještajne Agencije za istrage i zaštitu za područje Hercegovine.  Zajedno s Humom u vozilu su bile još dvije osobe inicijala P.A i M.A., a državno odvjetništvo u HNŽ-u nastavlja istragu, prenose mediji u Bosni i Hercegovini. Izgred u tunelu Salakovac okarakteriziran je kao kazneno djelo izazivanja opće opasnosti i odbačeni su navodi o terorizmu.

Policiji je prijavu podnio Jeleč, a ona je detaljno pregledala i vozilo iz kojega je eksplozivna naprava bačena. Vozač iz Jelečova vozila samo je prošao kroz dim koji se stvorio i nitko nije ozljeđen niti je pričinjena materijalna šteta. Policija sumnja da se radi o gospodarskom eksplozivu ili pak snažnijoj pirotehničkoj napravi, tzv. topovskom udaru koji je djelomice oštetio ivičnjak u tunelu. Incident s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga BiH dogodio se samo dva dana nakon terorističkog napada u kojemu je u Sarajevu pripadnik vehabijskog pokreta ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH što je potaknulo niz nagađanja oko incidenta.

You may also like