Premijer podnosi izvješće o radu vlade

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je, podnoseći saborskim zastupnicima Godišnje izvješće o radu Vlade, ocijenio kako je ovo po mnogo čemu posebna godina, u kojoj se suočavamo sa izazovima bez presedana.

Svijet je zadesila najveća pandemija od 1. Svjetskog rata, što je prouzročilo gospodarsku i društvenu krizu kakva se ne pamti od 2. Svjetskog rata; uz sve to Zagreb i okolicu pogodio je u ožujku najrazorniji potres u zadnjih 140 godina, čija šteta procijenjena na 86 milijardi kuna, rekao je premijer u Hrvatskom saboru.

Zbog svega toga, naglasio je, suočeni smo s najvećim zdravstvenim, društvenim i gospodarskim izazovima od Domovinskog rata. Premijer je istaknuo kako se prošle godine, kada je podnosio Vladino Godišnje izvješće, nije mogao naslućivati ovako dramatičan i zahtjevan tijek događaja i izazova

Plenković je podsjetio i kako je razdoblje od početka prvog mandata (listopad 2016.) njegove Vlade, do početka globalne krize, obilježeno pretežito pozitivnim gospodarskim rezultatima, rastom plaća, kupovne moći građana i kućanstava itd.

Premijer jedanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, usmeno predstavlja Hrvatskom saboru Godišnje izvješće Vlade.

SDP-ova Mirela Ahmetović rekla je da SDP i oporbeni klubovi pokreću opoziv ministra Tomislava Ćorića.

On je već dulje vrijeme uključen u preoštre korupcijske afere, rekla je Ahmetović za N1. Ne zna koliko danas imaju potpisa, kaže, ali očekuje i potpise drugih zastupnika oporbe.

Ahmetović je jučer, podsjetimo, komentirajući stanje u zdravstvu rekla: “Rješenje je, prvo, da ministar Beroš odstupi s pozicije ministra. On je u prvom redu pokazao da je poslušnik u Vladi Andreja Plenkovića, da nije superheroj kakvim se pokazivao u počecima koronakrize. Samo je nastavak politike ministra Kujundžića koji je gurnuo zdravstvo prema dnu.”

 

You may also like

0 comments