Prelević: Čolovićeva “nagodba” medijski je pritisak, on se nije nagodio

Bivši srpski ministar unutarnjih poslova Božo Prelević u ponedjeljak je rekao kako nije točno da se navodni hrvatski špijun Čedo Čolovoć nagodio s tužiteljstvom nakon uhićenja u Beogradu.

“Ono što je sigurno je da je njegov odvjetnik podnio taj prijedlog tužiteljstvu, dodao je. Rekao je kako, profesionalno gledano, odvjetnik nagodbu predlaže u slučaju kada postoje jaki dokazi pa pokušava dobiti blažu kaznu nego što bi dobio na suđenju”, kazao je Prelević u Otvorenom.

Ono što je u cijeloj priči neobično je to što su se u medijima pojavile neke informacije, koje ne bi trebale, smatra.

“Imam nevjerojatan osjećaj da pojedinim političkim elitama u Hrvatskoj i Srbiji odgovara upravo dodatno zatezanje odnosa na relaciji dvije države. Sada smo u situaciji da, primjerice, estrada, sportaši i književnici uspostavljaju suradnju, za razliku od političara, rekao je. Ima osjećaj da određene političke elite u objema državama fascinantno brzo mogu napraviti kaos. Ja sad ne znam je li ovo reakcija na vickaste umotvorine Milanovića ili je stvarno ovo špijunaža”, rekao je i dodao kako tužitelja koji je odredio pritvor sasvim dobro poznaje te da se radi o ozbiljnom profesionalcu.

You may also like

0 comments