Pregovori o vladi plodonosni, nastavljaju se u utorak

Završili su današnji pregovori HDZ-a i Mosta. Sastanak je bio plodonosan, zadovoljni smo dogovorima, razgovorali smo o ustrojstvu vlade, bilo je prijedloga s obje strane, razgovarali smo o svemu, rekao je nakon sastanka Božo Petrov.

Andrej Plenković je naglasio da je zadovoljen što se razgovori vode kako je planirano i nije bilo zastoja do sada. Razgovaralo se o budućem programu i ustroju vlade. Usklađujemo stajališta, naš je cilj formirati vladu koja će četiri godine raditi na provedbi programa i u interesu hrvatskih građana, poručio je predsjednik HDZ-a te izrazio uvjerenje da će u ponedjeljak biti u poziciji dobiti i povjerenje predsjednice za sastavljanje buduće vlade.

Razgovori su završili iza 19 sati, a novinarima su se obratili Božo Petrov i Andrej Plenković.

”Sastanak je bio plodonosan, zadovoljni smo. Razgovarali smo o ustrojstvu vlade i još nekim prijedlozima. O tome će se još razgovarati ovaj tjedan i trebali bi završiti pregovore kroz ovih tjedan dana”, kazao je Petrov.

Razgovorima je zadovoljan i predsjednik HDZ-a.

”Održali smo razgovore sukladno hodogramu. Nikakvog zastoja nije bilo. Dotakli smo teme ustroja buduće vlade i približavamo se postupno u stajalištima. Želimo stvoriti stabilnu vladu. Imamo vremena ovaj tjedan za preostale detalje. Najakasnije u ponedjeljak ćemo biti biti u poziciji dobiti predsjedničino povjerenje za satavljanje vlade”, kazao je Plenković.

”Načelno smo razgovarali o ministarstvima kakva su danas i kakva bi mogla izgledati u budućnosti. Mi imamo još dogovoriti programske smjernice. Sada nema smisla govoriti načelne stavove nego kad se sve izdogovara”, rekao je on.

”Mi radimo po načelu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. Želimo da kolege iz Mosta analiziraju sugestije. Želimo racionalnu vladu. Najvažnije je što smo izgradili povjerenje i partnerstvo. To je najvažnije za stabilnost vlade”, kazao je Plenković.

”Ne bih govorio ni o politici raspodjele odgovornosti jer smatram da sve moramo dogovoriti u miru, a ne preko medija. Neki mediji, kad rade neke konstrukcije, to ispadne malo i smiješno. Ne puštamo informacije. Sviđa nam se način na koji se razgovara na sastancima i tako želimo i završiti”, rekao je Petrov.

”Što se tiče četiri predsjednika vlade ne vidimo s tim problem. Nije to revolucionarno, a nije ni eksperimnet. Možemo to načelno podržati. Pričekajte gotovo rješenje”, zaključio je Petrov obraćanje novinarima.

Nakon što je u ponedjeljak u HDZ-u održano nekoliko sastanaka ekspertnih skupina HDZ-a, Andrej Plenković i Zdravko Marić nakon 15 sati su, na iznenađenje novinara, napustili prostorije stranke i krenuli put Mosta. Svi dosadašnji pregovori održavali su se u HDZ-u, dok će ovi današnji, najvažniji, biti održani u Mostu. “Oni su nas zvali da vidimo njihove prostorije, a ja tamo još nisam bio pa se veselim”, rekao je kratko Plenković novinarima.

You may also like

0 comments