Predsjednica primila Stožer za obranu Rafinerije Sisak

Predstavnici Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta u četvrtak su, na vlastiti zahtjev, bili u Zagrebu, na razgovoru u Uredu Predsjednice Republike, gdje su iznijeli situaciju u Rafineriji i želju da se zajedničkom, koordiniranom akcijom izbore za povoljniji status hrvatskih rafinerija u sklopu Ine, odnosno energetsku neovisnost Hrvatske.

Sastanak sa savjetnikom Predsjednice za gospodarstvo Markom Jurčićem, trajao je oko sat vremena, a bilo je riječi o aktualnoj situaciji u sisačkoj rafineriji, kao i drugim segmentima poslovanja naftne kompanije, priopćeno je u petak iz Stožera.

Tom su prigodom članovi Stožera ponovo upozorili na već poznate činjenice kojima se dokazuje neprijateljsko preuzimanje Ine od strane Mol-a. Prezentirani su i relevantni podaci o uvozu roba iz Mađarske i Slovačke, što potvrđuje da potražnja derivata na hrvatskom tržištu nije pala, kako tvrde u Mol-u, a bilo je riječi i o pozitivnim rezultatima poslovanja hrvatskih rafinerija.

“Zahtjev Stožera išao je u smjeru zajedničkog svestranačkog nacionalnog djelovanja u slučaju Ine, kao strateške nacionalne kompanije, neizmjerno važne za energetsku neovisnost Hrvatske. Na prijedlog savjetnika Predsjednice, Stožer će pokrenuti inicijativu prema Uredu Predsjednice, kako bi se u skoroj budućnosti pokrenula akcija za spas sisačke refinerije i rješenje drugih nagimilanih problema u odnosima Hrvatske i Mol-a”, stoji u priopćenju.

You may also like

0 comments