Predsjednica i tehnički premijer odvojeno s izaslanstvom PwC-a

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i tehnički premijer Tihomir Orešković u utorak su se odvojeno sastali s predstavnicima tvrtke PricewaterhouseCoopers (PwC), a u povodu održavanje prve godišnje konferencije direktora PwC-a iz srednje i istočne Europe u Zagrebu.

U izaslanstvu PwC-a, jedne od četiri najveće revizorske kuće u svijetu, su bili globalni predsjednik te korporacije Robert E. Moritz, izvršna direktorica za srednju i istočnu Europu Olga Grygier-Siddons te predsjednik uprave tvrtke PricewaterhouseCoopers Croatia John Mathias Gasparac.

Kako su priopćili iz Ureda predsjednice, predstavnici PwC-a su upoznali predsjednicu Grabar-Kitarović sa svojim aktivnostima i projektima u srednjoj i istočnoj Europi te s mogućnostima uključivanja u “Inicijativu triju mora”.

Povod susretu s predsjednicom Grabar-Kitarović bilo je održavanje prve godišnje konferencije direktora tvrtke PwC-a iz srednje i istočne Europe u Zagrebu, a na kojoj je predviđeno sudjelovanje više od 300 partnera PwC-a iz 23 države, zajedno s članovima globalnog vodstva PwC-a, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću također navode da su na sastanku s premijerom Oreškovićem u Banskim dvorima predstavnici PwC-a predstavili svoj rad i djelovanje u Hrvatskoj u povodu radne konferencije koju će ta tvrtka održati sutra u Zagrebu.

“Jedini od panelista iz Hrvatske, bit će premijer Tihomir Orešković”, ističu iz Vlade.

Kako navode, razgovaralo se i o gospodarskoj slici Hrvatske, mogućnostima poboljšanja investicijske klime boljim korištenjem financijskih instrumenata, prije svega u sektoru energetske učinkovitosti, širokopojasne mreže i urbanog razvoja.

“Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na istraživanje, razvoj i inovacije. Jedna od tema bila je i globalna perspektiva promjene gospodarske slike Europske unije nakon Brexita”, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću.

0 comments