Predsjednica i Premijer sastali se sa Draganom Čovićem

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, a glavna je tema njihova razgovora bila aktualna politička situacija u kontekstu prošlotjednog uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Orašju, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Kako se navodi u priopćenju, predsjednik vlade Plenković i član Predsjedništva BiH Čović razgovarali su i o suradnji između dviju zemalja, potpori Hrvatima u Bosni i Hercegovini te o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Uz predsjednika Vlade, sastanku su nazočili i potpredsjednik vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar pravosuđa Ante Šprlje i predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je radni sastanak s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, a glavna je tema razgovora bio položaj Hrvata u BiH, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednice. Kako je priopćeno, predsjednica Grabar-Kitarović primila je u ranije dogovoreni posjet člana Predsjedništva BiH Čovića, a susret je započeo razgovorom o kontekstu prošlotjednih uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Orašju te zabrinutosti koju su izazvala među Hrvatima u Hrvatskoj i BiH.

Predsjednica Grabar-Kitarović i Čović susret su iskoristili i za razgovor o predstojećim koracima na europskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine kojeg Hrvatska snažno i svesrdno podupire. Razgovaralo se i o ključnim projektima potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u znanosti i obrazovanju te zdravstvu i umjetnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

You may also like