Predrag Matić: Premijer bi se ubio kada bi mu ja objasnio situaciju

Bivši ministar branitelja Predrag Matić kazao je gostujući u Novom danu da će zahtjevi Željka Glasnovića koje je potpisao i premijer koštati Hrvatsku više od milijardu kuna, na što su ga vladajući optužili da iznosi lazne podatke. Matić je za N1 rekao kako bi htio premijeru objasniti neke stvari.

“Volio bih sjesti i dvije minute razgovarati s premijerom, ali bi onda trebalo pištolj staviti malo dalje od njega jer bi se čovjek ubio odmah. Oni ga lažu! Gospodinu Ćoriću bih poručio da sam četiri godine bio ministar. Ali to je HDZ. Ljudi se iz Irske vraćaju na izbore u Vukovar pa natrag u Irsku. To pokazuje koliko su oni u stanju ljudima isprati mozak.

Mi u Hrvatskoj, ne znam kako, imamo 10.009 umirovljenih pripadnika HVO-a. Pitanje je gdje žive, ali ministar Ćorić im svaki mjesec isplaćuje mirovine, to je 15 posto ukupnih izlaganja za branitelje. Ja sam se našalio na jednom sastanku s njima, rekao sam da im neću dirati mirovine, nego da ću poslati u Mostar da verificiraju da su oni stvarno pripadnici HVO-a.

Oni su me molili da to ne radim, neki od njih nisu bili ni u Hrvatskoj, kamoli u BiH. Bili su tamo po Njemačkoj… Ali imaju veze. Te su mirovine iste kao i hrvatskih branitelja, nešto umanjene”, kazao je Matić u Novom danu N1 televizije.

You may also like