Home Hrvatska Pred gubitak izbora SDP bjesomučno uhljebljuje

Pred gubitak izbora SDP bjesomučno uhljebljuje

by Agencije

Saborski zastupnik HDZ-a Jasen Mesić na konferenciji za novinare u petak prozvao je Vladu i ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića za rastrošnost i uhljebljivanje članova SDP-a uoči poraza na parlamentarnim izborima.

Naglasivši da se ministar Zmajlović ne bavi samo nekretninama već i kadrovskim rješenjima, Mesić je rekao kako to potvrđuje i niz uhljebljivanja članova SDP-a u Zmajlovićevu resoru, spomenuvši imenovanje ravnateljice Javne ustanove Parka prirode Velebit, Ivane Maras, koja je supruga predsjednika gospićkog SDP-a. Maras je imenova ravnateljicom JU Parka prirode Velebit u suprotnosti sa stručnim mišljenjem Upravnog vijeća, ustvrdio je Mesić na konferenciji za tisak u Središnjici HDZ-a.

Kao primjer uhljebljivanja članova SDP-a naveo je i imenovanje ravnatelja Parka prirode Biokovo, bivšeg SDP-ova gradonačelnika Makarske Velimira Vidak-Buljana, koji je, kaže Mesić, tužen za nekoliko kaznenih djela. Zbog tog je imenovanje predsjednik Upravnog vijeća dao i ostavku, dodao je. Uz to, u Parku prirode Lonjsko polje za ravnatelja je imenovan Ivor Stanivuković, bivši suradnik bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel.

Da je to ustaljena praksa koja se provodi na liniji premijer Zoran Milanović-ministar Zmajlović, potvrđuje i slučaj Boška Poljaka, bratića premijera Milanovića, koji je zaposlen u Nacionalnom parku Krka na mjestu rukovoditelja odsjeka za tehničke poslove i održavanje nakon što je zadnje 23 godine proveo u mirovini, rekao je Mesić.

Dodao je kako je bivši ravnatelj NP Krka zbog te uspješne ‘operacije’, unaprijeđen u pomoćnika ministra u Zmajlovićevu ministarstvu. “Bez obzira što smo u HDZ-u već ranije upozoravali na tu praksu vjerujemo da će hrvatska priroda i baština izdržati još kratko vrijeme do parlamentarnih izbora i izdržati elementarnu nepogodu koja ju je zadesila u liku nadležnog ministra”, napomenio je Mesić.

Upitan ima li saznanja i o SDP-ovim uhljebljenjima u drugim ministarstvima, podsjetio je na slučaj splitskog Doma za odgoj djece i mladeži, gdje je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić zaposlila SDP-ovca Željka Župića, koji u radu s djecom nema puno iskustava i vraćen je iz mirovine. Istaknuo je i da je omiljena meta zapošljavanja SDP-ovaca postala Tvrtka APIS te Hrvatska lutrija. Mesić ističe da treba pratiti što će biti i sa silnim kadrovima koji u ministarstva i državna upravna tijela dolaze i odlaze s ministrima. “Treba vidjeti hoće li se to dogoditi, ili se tu radilo o pred uhljebljivanju prije uhljebljivanja prije parlamentarnih izbora”, naveo je. “Ministar Zmajlović istaknuo je ozbiljnu kanidaturu u ‘natječaju’ sadašnje nesposobne Vlade za mjesto najnesposobnijeg, najrastrošnijeg ministra koji je u stanju zaposliti i uhljebiti najviše SDP-ovih kadrova u Vladi”, zaključio je Mesić na konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je i nalaz Državne revizije potvrdio HDZ-ove tvrdnje kako je preseljenjem Fonda za zaštitu okoliša sa Ksavera, te unajmljivanje prostora u Zagreb tower napravljena ogromna financijska šteta za državni proračun. Upozorio je i da se od studenog plaća najam za Agenciju za zaštitu okoliša, koja još nije preselila, čime je za milijun kuna dodatno oštećen proračun.

Related Posts