Home Hrvatska Pravnici provjeravaju dokumentaciju u slučaju ministra Crnoje

Pravnici provjeravaju dokumentaciju u slučaju ministra Crnoje

by Agencije

U Vladi pravni stručnjaci još uvijek proučavaju svu dokumentaciju vezanu uz optužbe na račun ministra branitelja Mije Crnoje, nakon čega će premijer Tihomir Orešković te prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov s njim obaviti razgovor, doznaje se u četvrtak u Banskim dvorima.

Nakon toga razgovora mogla bi biti poznata politička sudbina ministra kojeg je javnost nakon samo nekoliko dana od imenovanja počela prozivati za utaju poreza, nasilje i lažiranje podataka. Sporna je adresa njegova stanovanja u Samoboru, budući da mu obitelj živi u Zagrebu, uvjeti pod kojima je dobio namjenski kredit za izgradnju kuće u Samoboru koju još nije sagradio, kao i da je više puta prijavljivan za fizičko nasilje. Zbog toga njegovu ostavku traži saborska oporba.

Crnoja odbacuje sve optužbe i tvrdi da je izložen medijskom linču, a kao dokaze u svoju korist donio je u Banske dvore opsežnu dokumentaciju. Pravni stručnjaci tu su dokumentaciju pregledavali sinoć do kasno, a nakon današnje sjednice Vlade, na kojoj Crnoja nije nazočio, nastavljena je njezina analiza.

U srijedu je u Banskim dvorima održan 11-satni sastanak na kojem su bili Orešković, Karamarko i Petrov, te sam Crnoja, no nisu donijeli nikakvu odluku već su je odgodili za četvrtak, nakon što dobiju izvješće od pravnih stručnjaka.

Related Posts