Povjerenstvo istražuje bivšeg savjetnika predsjednice

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv donedavnog savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Mladena Pavića, odbacilo pokretanje postupka protiv zastupnika u Saboru Veljka Kajtazija i odlučilo da bivši pomoćnik ministra kulture Vladimir Stojsavljević nije povrijedio zakon, priopćeno je iz Povjerenstva.

Dužnosnik Mladen Pavić, koji je do 15. rujna 2016. bio savjetnik predsjednice Republike Hrvatske, postao je član Uprave trgovačkog društva Kutjevo. Budući da dužnosnici ne mogu biti članovi uprava trgovačkih društava dvanaest mjeseci od dana prestanka obnašanja dužnosti, Povjerenstvo je donijelo odluku da se protiv Pavića pokrene postupak zbog moguće povrede zakona.

U slučaju Vladimira Stojsavljevića utvrđeno je nije povrijedio zakon te da je oba dana bio na službenom putu u Osijeku. Iz neanonimne prijave se moglo zaključiti da postoji mogućnost zlouporabe prava na dnevnicu za jedan od prikazana dva dana službenog puta.

Protiv Kajtazija Povjerenstvo nije pokrenulo postupak jer je oko utvrđivanja netransparentnog trošenja sredstva dodijeljenog iz državnog proračuna za financiranje izborne promidžbe u nadležnosti su Državnog izbornog povjerenstva, priopćeno je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić postavio je upit je li u sukobu interesa ako uz dužnosti u Ministarstvu predaje bez naknade na dva fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i jedan do dva dana tjedno nastavi raditi u Kliničkoj bolnici Dubrava. Povjerenstvo je odobrilo Kujundžiću održavanje predavanja uz primanje naknade, kao i mogućnost rada bez naknade u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Također, Povjerenstvo je dalo savjete direktoru trgovačkog društva Hrvatske ceste u pogledu mogućeg doniranja sredstava Hrvatskom društvu za ceste –Via Vita čiji je član, te odobrilo zastupniku u Hrvatskom saboru Draženu Bošnjakoviću da može raditi na Stalnom arbitražnom sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, priopćeno je iz Povjerenstva na upit Hine.

(Hina)

You may also like