Povećana dobit RWE-a u prvih devet mjeseci

EBITDA
Njemački proizvođač električne energije RWE izvijestio je u četvrtak da mu je neto dobit u prvih devet ovogodišnjih mjeseci poskočila gotovo za trećinu te je povisio procjene godišnjih rezultata, ističući i obnovu britanskog programa bonusa za rezervne kapacitete.

U razdoblju od siječnja do rujna prilagođena neto dobit najvećeg njemačkog proizvođača električne energije poskočila je 32,4 posto, na 854 milijuna eura. Prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je 15,4 posto, na 1,5 milijardi eura.

U RWE-u napominju da iznos EBITDA-e ne uključuje rezultate dijela poslovanja koje je kupio E.ON. Predviđaju da će u ostatku godine prilagođena EBITDA iznositi između 200 i 300 milijuna eura. Zbog rezultata u prvih devet mjeseci i obnovljenog britanskog programa bonusa za rezervne kapacitete povisili su procjenu godišnjih rezultata.

Očekuju tako da će prilagođena EBITDA u ovoj godini iznositi između 1,8 milijardi i 2,1 milijardu eura. Do sada su prognozirali da će se kretati između 1,4 i 1,7 milijardi eura. Prilagođena neto dobit trebala bi po novim procjenama iznositi između 900 milijuna i 1,2 milijarde eura. To je 400 milijuna eura više no što su do sada očekivali.

Grupa je nedavno okončala veliku zamjenu imovine s konkurentskim E.ON-om i time postala treći proizvođač energije iz obnovljivih izvora u Europi.

You may also like